Admitere 2020. UTM și Pentalog invită tinerii pasionați de IT și limba franceză la un eveniment online

utm

Dacă te atrage zona IT, cunoști bine limba franceză și visezi să-ți construiești o carieră în acest domeniu, UTM și Pentalogte invită să afli mai multe despre programul de studii Tehnologia Informației – filiera francofonă „Informatică” în cadrul evenimentului online din data de 9 iulie.

Foștii și actualii discipoli vor împărtăși cum au ales acest program, care au fost provocările pe parcursul anilor de studiu și care sunt oportunitățile în carieră.

De ce UTM și Filiera Francofonă „Informatică”?

Programul de studii Tehnologia informației – filiera francofonă „Informatică” din cadrul Departamentului Ingieria Software și Automatică se adresează pieței educaționale din Republica Moldova și se bucură de susținere din partea companiei Pentalog și a Agenției Universitare a Froncofoniei (AUF).

Studenții admiși în cadrul acestui program de studii beneficiază de învățământ superior în alternanță, unde teoria se îmbină cu practica într-un mod armonios. Compania Pentalog oferă din 2005 burse pentru stagii la sediul din Franța. Mulți dintre actualii angajați au fost stagiari în centrele de producție Pentalog din Franța și România.

Iată câteva avantaje ale programului de studii Tehnologia informației – filiera francofonă „Informatică”:

# Oportunitatea de a învăța de la profesioniștii din industrie.

# Formarea deprinderilor de comunicare și de lucru în echipă, precum și a altor însușiri esențiale unei cariere de success în IT.

# Posibilitatea de a aplica la burse de stagii profesionale în cadrul filialelor companiei Pentalog în Moldova, România și Franța.

# Oportunitatea de a fi invitat ca tânăr specialist în echipa Pentalog și a fi acompaniat în cadrul programului de dezvoltare profesională.

Din 2018, studentii Filierei Francofone „Informatică” beneficiază de un program de formare în alternanță definit și implementat cu sprijinul AUF, Pentalog, ATIC și al Institutului Universitar Tehnologic din Rouen, cu un buget total de 130 000 de euro. Acest proiect are ca scop instruirea studenților și profesorilor din cadrul programului prin implicarea activă a specialiștilor din Moldova și Franța.

Începând cu primul semestru, studenții anului 2 au parte de experiență de formare în întreprindere cu scopul de a consolida cunoștințele acumulate la universitate, de a forma deprinderi de colaborare în echipă și de a dezvolta un proiect. La finalul anului 3, acești studenți sunt pregătiți pentru a fi încadrați în câmpul muncii în calitate de tineri specialiști, având câteva proiecte dezvoltate în cadrul programului, care pot fi incluse în CV.

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) este unica instituţie de învăţământ superior tehnic, acreditată de stat, în Republica Moldova. De la fondarea sa în 1964 şi până în prezent, universitatea a pregătit aproximativ 78 387 de ingineri și economişti.

Pentalog este o platformă de servicii IT care acoperă integralitatea provocărilor digitale ale unei companii, dedicată acompanierii start-up-urilor, IMMurilor și marilor grupuri în definirea și implementarea strategiilor de creștere, bazându-se pe o echipă de peste 1.100 de angajați, pe 3 continente. Platforma Pentalog oferă soluțiile necesare pentru nevoile de recrutare IT/freelancing, consultanță IT și dezvoltare software, marketing digital cât și de finanțare. Compania are filiale în Franța, România, Republica Moldova, Vietnam, Germania, Statele Unite ale Americii și Mexic.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente