(video) Urmărește live evenimentul #diez de orientare în carieră despre Medicină

medicina

Să mergi să studiezi medicina este o decizie complicată pentru majoritatea absolvenților de liceu, întrucât este un domeniu care trebuie studiat mult timp, iar costul studiilor îl plasează în topul celor mai scumpe specialități din țară. Am decis să vorbim și despre medicină în cadrul seriei noastre de evenimente „Dacă rămân acasă, merg la…”.

Evenimentul poate fi urmărit live mai jos.

Puteți citi mai jos detalii din activitatea profesională a invitaților noștri.

Adela Stamati este medică specializată în cardiologie pediatrică, categoria superioară, conferențiară universitară a Departamentului Pediatrie al USMF „Nicolae Testimițanu”, pe care a absolvit-o, fiind responsabilă de seria francofonă a grupelor de studenți. Adela este medică pediatră de circumscripție, cardioreumatologă pediatră în cadrul Institutului Mamei și Copilului, dar și cercetătoare științifică a Laboratorului de Cardiologie pediatrică din cadrul Institutului de Cardiologie din Chișinău. De-a lungul anilor de activitate, ea a făcut mai multe stagii profesionale în țări precum Franța, Italia și România.

Viorica Chelban este cercetătoare la University College London, Institutul de Neurologie. S-a format profesional în instituții atât din Moldova, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu”, cât și în Franța, la Universitatea Pierre and Marie Currie. De aproape 10 ani este stabilită în Marea Britanie. Are un interes sporit pentru cercetarea bolilor rar întâlnite, în special în genetica neurodegenerării, scopul ei fiind să transpună toate cercetările sale în practici clinice.

Daniel Dîrul este student la Facultatea de Medicină Generală, anul 5. Daniel este și membru al departamentului de Relații Externe din cadrul Asociației Studenților și Rezidenților din Moldova (ASRM) și membru al Bordului de Supraveghere al Comitetului pentru Schimburi de Cercetare (SCORE) din cadrul Federației Internaționale a Asociațiilor Studenților din Medicină (IFMSA). Acesta a participat la adunările generale ale federației din care face parte în Slovenia, anul trecut, și în Rwanda, Africa, anul acesta, unde a fost facilitator al conferinței. Cu aceeași organizație, tânărul urmează să meargă și la adunarea europeană în Lituania, unde la fel, va fi facilitator. Actualmente, Daniel este angajat în calitate de asistent medical la Institutul de Medicină Urgentă, în secția de Neurochirurgie 1.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente