USM, Gala performanțelor 2020. „Dintotdeauna am știut că Universitatea de Stat din Moldova este mai mult decât un mediu academic”

main usm

Tradițional, la sfârșit de an de studii, Universitatea de Stat din Moldova organizează un eveniment important pentru comunitatea academică a instituției – Gala Performanțelor. La ediția din acest an, cea de-a noua, desfășurată în format inedit de eveniment on-line, în cadrul ședinței Senatului USM, au fost premiați 53 de absolvenți, șefi de promoție, care au reprezentat cei mai buni studenți de la toate specialitățile.

În debutul evenimentului, prorectorul pentru activitatea studențească a USM, prof. Violeta Cojocaru, a menționat: „A devenit o tradiţie pentru Universitatea de Stat din Moldova să premieze performanţa, excelenţa şi dedicaţia de care dau dovadă personalităţile care se nasc și dezvoltă în cadrul acesteia. Iată de ce, dragi studenți, vouă celor ce poartă emblema calității USM, celor ce sunt o motivație pentru studenți de a se implica și a se dedica activităților didactice și de cercetare, vă adresăm sincere felicitări și vă îndemnăm să continuați cu seriozitate, muncă asiduă în procesul complex de dezvoltare armonioasă și integrală a calificării profesionale.

 Evenimentul a culminat cu felicitări și cuvinte de apreciere din partea prorectorului pentru activitatea didactică a USM, prof. Otilia Dandara, care, adresându-se absolvenților, a menționat: „Studiile la USM au fost doar prima verigă în lungul lanț al formării profesionale și evoluției în carieră, deoarece sunteți generația sortită să învățați continuu și, în mod cert, această formare are un rol esențial în evoluția dumneavoastră personală și profesională. Fiți siguri că tot ce ați învățat la Universitatea de Stat din Moldova și felul în care v-ați format anumite atitudini și valori, constituie o piatră de temelie pentru întreaga voastră viață.”

Șefii de promoție de la USM își vor putea continua studiile la master fără taxă de școlarizare și cu cazare gratuită în cămine

În continuare, prorectorul pentru activitatea didactică a USM, prof. Otilia Dandara i-a felicitat pe absolvenți cu ocazia realizărilor frumoase, le-a urat succese deosebite pe tot parcursul activității lor profesionale și le-a adresat un îndemn: „Ne dorim să faceți parte și în continuare din contingentul nostru activ, consolidând astfel școlile științifice, asigurând existența și evoluția mediului universitar. În acest context, menținem frumoasa tradiție și vă oferim oportunitatea de a vă continua studiile la programele de master, pe locuri fără achitarea taxei de școlarizare și cu cazare gratuită în cămin.”

Discursuri emoționate au avut și șefii de promoție.

Daniela Gligor, absolventa Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, a menționat: „Dintotdeauna am știut că Universitatea de Stat din Moldova este mai mult decât un mediu academic. USM este un univers aparte, care m-a înzestrat cu prețioasa calitate de a crede în visuri. A fi șefă de promoție înseamnă a fi un model pentru generațiile viitoare. Sunt profund convinsă că oricine și-ar dori un asemenea titlu onorabil, însă doar cei dedicați și perseverenți se pot bucura de acesta în deplină măsură.”

Performanța ta începe la USM!

Daniela Gligor este și autoarea sloganului „Performanța ta începe aici!” care a devenit „un prilej frumos de a-mi exprima recunoștința pentru tot ceea ce mă leagă de USM. Îmi doresc mult ca acest mesaj să fie promovat în continuare, să inspire tinerii și să îi motiveze mulți ani înainte.”

Elena Malanici, absolventa Facultății de Litere, în discursul său adresat membrilor Senatului USM și absolvenților, a menționat: „Titulatura de „șefă de promoție” este un privilegiu pentru mine, venind ca o recunoaștere a rezultatelor obținute în cei patru ani de facultate. Aș vrea să mulțumesc profesorilor fără de care nu aș fi fost ceea ce sunt astăzi. Eu am simțit, în toți acești ani, în fiecare clipă, cât de importanți sunteți în viața unui om. Profesorii de la Facultatea de Litere sunt cei care ne învață ce înseamnă umanitate, bunătate, frumusețe, cultură generală.

Studiile la USM, premiza trasării unei istorii de succes și a unui traseu profesional 

Alina Lavric, absolventa Facultății de Drept, a menționat: „Universitatea de Stat din Moldova este instituţia de prestigiu, în cadrul căreia se formează o viziune nouă, o gândire creatoare şi o concepţie modernă asupra societăţii contemporane. Studiile și cunoștințele obținute aici au fost premisa trasării unei istorii de succes, a unor experiențe remarcabile și a unui trainic început profesional. Aici le înveți pe TOATE – la Universitatea de Stat din Moldova!” 

La Gala Performanțelor 2020, absolvenții au fost premiați cu diplome de apreciere și au primit cadouri, materiale educaționale drept recompensă a rezultatelor remarcabile de care au dat dovadă pe parcursul anilor de studii. Acesta este un eveniment care accentuează importanța continuității ca pilon pe care se bazează forța academică a Universității de Stat din Moldova. 

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente