Urmărește online spectacolele îndrăgite de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Vezi programul pieselor

eminescu

Chiar dacă încă nu își poate deschide ușile, Teatrul Național „Mihai Eminescu” te invită la spectacole. Acum poți să stai alături de persoana dragă cu care ai vrut să mergi împreună la o piesă și să urmărești jocul actorilor din orice colț al orașului/țării/lumii, unde găsești conexiune la internet. Vezi mai jos repertoriul spectacolelor pentru această săptămână.

# „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vitalie Rusu

Spectacolul va avea loc marți, 30 iunie, ora 18.00.

Spectacolul „Take, Ianke şi Cadâr” readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi.

Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# The Lucky Strike de Rick Cleveland, în regia lui Vitalie Drucec

Spectacolul va avea loc miercuri, 1 iulie, ora 18.00.

Un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acţiune sau, pe scurt, a-i face felul. Între bancuri – doar-doar o trece timpul – se deapănă amintiri evocând bossul care le este ca un tată-mentor adulat.

„O porție generoasă de afaceri murdare… echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”, după cum bine observau cei de la Chicago Tribune cu referinţă la piesă.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Și focul aprins l-am ținut” – monospectacol cu Ninela Caranfil, în regia lui Nicolae Jelescu

Spectacolul va avea loc joi, 2 iulie, ora 18.00.

„Foarte rar se întâmplă ca poezia unui autor să se confunde atât de mult cu viaţa sa, iar viaţa să devină poezie într-un grad atât de înalt, ca în cazul Leonidei Lari. A scris cu propria-i viaţă, cu datul unui neam care îşi găseşte în ea instrumentul cântecului şi ecoul. Crăiasă blândă, dar în acelaşi timp neîndurătoare, ea stăpâneşte în mod spontan metafora de mare forţă, peste fericite împerecheri de cuvinte, care pot face o glorie oricărui mare poet…”, Marin Sorescu.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Carnavalul” după I.L. Caragiale, în regia lui Alexa Visarion

Spectacolul va avea loc vineri, 3 iulie, ora 18.00.

Carnavalul nostru – cel de toate zilele, versiune scenică 2018, după opera lui I.L. Caragiale – își trimite măștile cu energia disperării în intersecția ultimilor trei secole (XIX, XX, XXI), răspântie neliniștitoare unde totul se maculează, se degradează frenetic, cade în deriziune… Trădăm plângând, râdem trădând…

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Aveți ceva de declarat” de Georges Feydeau, în regia lui Petru Hadârcă

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 4 iulie, ora 18.00.

Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai naţionalului chişinăuian, metamorfozează una dintre piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocktail de emoție, energie și forță imaginativă.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Casa Mare” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub

Spectacolul va avea loc duminică, 5 iulie, ora 18.00.

Casa Mare simbolizează colţişorul sufletului, unde omul își păstrează ce are mai curat şi mai nobil. Cu o încărcătură profund poetică, capodopera a lui Ion Druță are și o linie bogată de subiect, Casa Mare fiind deopotrivă simbol al fericirii şi al deznădejdii.

Linkurile la spectacole vor fi disponibile pe pagina de Facebook a teatrului la data și ora indicate mai sus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente