Vă anunțam că în mai 2020, Centrul de fotografie documentară din România caută fotografi talentați și este gata să ofere cinci granturi în valoare de 3 500 de lei românești (aproape 14 000 de lei moldovenești) pentru tineri sub 30 de ani. Trei dintre cei cinci câștigători sunt tineri din Moldova.

Mihail Călărășan (n. 1993, Râbnița, Republica Moldova) își propune să dărâme stereotipurile despre găgăuzi, născute prin zvonuri în rândul populației moldovenești.

Andriana Oborocean (n. 1995, Tighina, Republica Moldova) după o viață nomadă care a purtat-o prin Republica Moldova, România, Italia, Spania, Anglia, se reîntoarce și explorează orășelul din regiunea transnistreană în care s-a născut.

Elena Sirețanu (n. 1997, Strășeni, Republica Moldova), prin proiectul său fotografic – Young Love –, va explora idei despre intimitatea, educația sexuală, miturile și tabuuri despre sex, rușinea și dorința câtorva tineri din Republica Moldova.

„Pe lângă cei 3 500 de lei net pe care îi vom acorda fiecărui câștigător, aceștia sunt invitați la un workshop gratuit ce se va desfășura în perioada 30 august-1 septembrie 2020 la Pensiunea Dacica. Vom acoperi masa și cazarea pentru cele două zile (doar câștigătorilor); momentan analizăm posibilitatea de a extinde la trei nopți această întâlnire. Vor fi prezenți toți membrii juriului care vor ține prezentări într-un cadru informal. Pensiunea e într-un loc foarte frumos, greu accesibil, dar foarte liniștit.

Workshopul este deschis oricui altcuiva vrea să participe, dar va trebui să își acopere cheltuielile! Chiar ne-am bucura să cunoaștem cât mai mulți dintre aplicanți. Se poate sta la cort, la căsuțe, la cabană, prețurile sunt în regulă și se pot vedea pe site. Rezervările se fac direct la pensiune (puneți-ne și pe noi în CC), cu mențiunea că veniți la workshopul CdFD. Mai multe informații, la [email protected]”, scrie Centrul de Fotografie Documentară din România.

5 under 30 este un proiect derulat de CdFD, cofinanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).