(studiu) Topul politicienilor în care moldovenii au cea mai mare încredere

nastase-filip-dodon

Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a prezentat un studiu sociologic cu tema „Coeziunea Socială în perioada pandemiei COVID-19”. În acest context, au fost prezentate și datele ce țin de preferințele societății în ceea ce ține de domeniul politic. Prin urmare, cetățenii au fost întrebați care este personalitatea politică din Republica Moldova în care au cea mai mare încredere.

Dintre toți respondenții, majoritatea a votat pentru Igor Dodon. Prin urmare, actualul președinte al țării se situează pe locul I în topul încrederii, cu 26,7 % de voturi. Pe locul II este liderul PDM, Pavel Filip, cu 7,5 %. Andrei Năstase se regăsește în top trei, cu 6,2 %.

21,5 % dintre respondenți au spus că nu au încredere în nicio personalitate politică, iar 25,3 % dintre respondenți nu știu în cine au încredere sau nu sunt deciși.

Dacă s-ar lua în calcul doar opinia persoanelor decise, Igor Dodon s-ar situa pe primul loc în topul încrederii cu 50,2 % de voturi. 14,1 % ar lua Pavel Filip, iar 11,6 % dintre respondenți au menționat că Andrei Năstase este personalitatea politică în care au cea mai mare încredere.

În ceea ce ține de instituții, biserica se situează în topul încrederii pe primul loc. 24,3 % dintre respondenți au menționat că au foarte multă încredere în biserică. În președintele țării au încredere 15,3 % dintre respondenți, iar în primărie 8,7 %.

Pe ultimele trei locuri sunt justiția, cu 0,9 %, parlamentul cu 0,9 % și partidele politice cu 0,6 %.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1 127 de respondenți și reprezintă o marjă de eroare de ±3 %.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente