Deputații Pro Moldova și PP „ȘOR”, la discuții. Cele două partide au vorbit despre demiterea guvernului Chicu și despre formarea unui nou executiv

IMG_2233

Partidele Pro Moldova și PP „ȘOR” s-au întâlnit astăzi, 29 iunie, la prima rundă de consultări pe marginea priorităților anticriză ale guvernului între partidele politice de opoziție. Cele două partide au discutat despre măsurile urgente de susținere a domeniilor afectate de pandemia COVID-19 și despre demiterea guvernului condus de Ion Chicu.

Pro Moldova a lansat invitație deschisă pentru toate partidele parlamentare pentru stabilirea priorităților guvernului anticriză. Oferta celor de la Pro Moldova include o serie de măsuri urgente pentru susținerea sistemului sanitar, a economiei, a educației, a justiției și a domeniului social.

„Propunerile de reformă și proiecte de legi, care ar urma să fie puse pe agenda parlamentului în regim de urgență , vin să îmbunătățească situația catastrofală din țară, precum și să aducă un sprijin imediat pentru oamenii care au de suferit cel mai mult în perioada de pandemie”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul partidului Pro Moldova.

Deputații celor două partide au reiterat necesitatea demiterii actualului guvern, care a pierdut susținerea politică, încrederea cetățenilor și orice sprijin extern. De asemenea, părțile au fost de acord că este necesară formarea, alături de reprezentanții celorlalte formațiuni politice parlamentare de opoziție, unui alt executiv care să răspundă și să găsească soluții pentru necesitățile imediate și pe termen lung ale Republicii Moldova și ale cetățenilor săi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente