Campanii antirasiste. Producătorii serialului „Familia Simpson” anunță că vocile personajelor de culoare nu vor mai fi dublate de actori albi

gfdfgfds
Foto: theverge.com

Producătorii serialului de desene animate The Simpsons (Familia Simpson) au anunțat de curând că renunță la metoda de dublare a personajelor de culoare din serial. Mai cu seamă, deja actorii de culoare vor dubla vocile personajelor care aparțin minorităților etnice.

„Mergem înainte. «Familia Simpson» nu va mai avea actori albi pentru a asigura vocea personajelor de altă etnie”, au anunţat studiourile Fox, transmite într-un material The Guardian.

Anunţul se referă în special la un personaj din serialul lansat în 1989, Apu Nahasapeemapetilon, un amerindian a cărui voce era asigurată de actorul alb Hank Azaria. În ianuarie, actorul a anunţat că, de comun acord cu echipa de producţie, va renunţa la acest personaj acuzat că transmite stereotipuri rasiste.

„Decizia se va referi şi la personajul Dr Hibbert, un bărbat de culoare dublat de actorul alb Harry Shearer care îşi împrumută de asemenea vocea multor altor personaje din serie (Mr. Burns şeful lui Homer Simpson, vecinul său Ned Flanders, directorul Skinner…)”, scrie AGERPRES.

Aceste anunţuri apar după decizii similare din partea Netflix (Big Mouth) sau Apple TV + (Central Park), ca urmare a valului de proteste Black Lives Matter, care s-a extins şi în zona divertismentului după moartea americanului de culoare George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei americane pe 25 mai.

Valul de acțiuni împotriva discriminării și rasismului nu se oprește aici, pentru că și alte industrii își reorientează ideea de publicitate. Astfel, titanul industriei cosmetice „L’Oreal Paris” anunță că va scoate din descrierea produselor sale cuvinte care pot fi interpretate rasiste. L’Oreal va elimina cuvintele alb/albire și lumină/iluminare de pe toate produsele sale pentru piele.

„Decizia ar urma să se aplice și celorlalte mărci ale grupului, precum Maybelline și Lancôme”, relatează Digi24.

De asemenea, cu un anunț în acest sens vine și gigantul Coca-Cola, care spune că va întrerupe publicitatea pe toate platformele de socializare la nivel mondial. Reprezentanții companiei au relatat că nu este vorba despre un „boicot” oficial, dar că în acest moment alege să-și oprească publicitatea.

„Nu există loc pentru rasism în lume și nu există loc pentru rasism pe rețelele de socializare. Compania Coca-Cola va întrerupe publicitatea plătită pe toate platformele de socializare la nivel mondial pentru cel puțin 30 de zile. De data aceasta, va trebui să reevaluăm politicile noastre de publicitate și să stabilim dacă se impun unele revizuiri”, a comentat directorul executiv al Coca-Cola și președintele, James Quincey.

Conform unui articol publicat pe G4media.ro, „Reprezentanții mărcilor de îmbrăcăminte Levi’s și Dockers au anunțat, de asemenea vineri seara că vor opri anunțurile publicitare pe Facebook și pe Instagram, în timp ce cel mai mare producător de ciocolată din America, Hershey, a precizat că va reduce cheltuielile de publicitate pe Facebook și pe Instagram cu o treime pentru restul anului.”

Fondatorul Facebook-ului, Mark Zuckerberg, n-a trecut cu vederea această situație generată de campania împotriva rasismului și a anunțat că va implementa noi politici de conectare care să asigure o verificare mai corectă a dezinformărilor de pe platforma sa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente