Studenții și masteranzii UTM vor putea efectua stagiile de practică în Germania

3-6

Studenții și masteranzii moldoveni de la FCIM vor putea efectua stagiile de practică în companii din Germania. Universitatea Tehnică din Moldova a semnat un nou acord de colaborare cu organizația germană non-profit IAW Internationale Akademie für Aus- und Weiterbildung e.V.

În baza Acordului de colaborare și în vederea apropierii condițiilor de învățare de cerințele industriei, organizația IAW și partenerii săi au organizat modernizarea Laboratorului „Sisteme Embedded” din cadrul DIIS – Departamentul Informatică și Ingineria Sistemelor (DIIS), Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM).

„Echipamentele vor permite realizarea activităților practice și de laborator la disciplinele ce țin de proiectarea sistemelor cu microcontrolere, a sistemelor incorporate etc., dar și organizarea instruirilor în domeniu pentru toți cei interesați, atât nemijlocit în laborator, cât și la distanță”, a menționat șefa DIIS, Viorica Sudacevschii.

Donația face parte dintr-un proiect de lungă durată, prin care organizația IAW Internationale Akademie și grupul de companii își propun dezvoltarea tehnică și pe alte direcții.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente