Medicii americani pot prescrie jocuri video speciale copiilor cu tulburări de concentrare

bsPeDQJreUS2vT9XxP6XBj

Autoritatea americană pentru medicamente (FDA) a hotărât că medicii vor putea prescrie un joc video pentru pacienţii care suferă de tulburări de atenţie. Pacienţii cu vârste cuprinse între opt şi 12 ani, care au probleme de concentrare, pot fi de asemenea impulsivi şi uneori hiperactivi. După ani de teste clinice, s-a constatat că mecanismele unui joc video permit o îmbunătăţire a stării de concentrare a copiilor.

EndeavourRX este un joc dezvoltat pe iOS de Akili Interactive. Proiectat împreună cu o echipă de specialişti din domeniul medical, jocul a fost studiat timp de șapte ani pe un eşantion de 600 de pacienţi pentru a trata tulburările cauzate de deficitul de atenţie. O treime dintre copiii testaţi nu au mai avut simptome la sfârşitul testelor, scrie mediafax.ro.

EndeavourRX este un joc foarte simplu. La bordul unei nave mici jucătorul trebuie să progreseze pe un circuit în linie dreaptă şi să evite capcanele în timp ce colectează bonusuri. Jocul este perfect pentru captarea rapidă a atenţiei şi are de asemenea un sistem de progresie care permite copiilor să deblocheze niveluri sau costume noi pentru a nu-i plictisi după câteva ore.

Prin urmare, medicii pot prescrie copiilor să se joace EndeavourRX timp de douăzeci şi cinci de minute pe zi, timp de o lună. Se pare că această metodă îmbunătăţeşte considerabil starea pacienţilor. Ca orice tratament, poate provoca reacţii adverse. FDA vorbeşte despre dureri de cap sau frustrare, dar nimic grav în comparaţie cu medicamente obişnuite.

EndeavourRX intră în istoria jocurilor video prin această decizie, fiind un deschizător de drumuri către alte jocuri în viitor, acest remediu dovedindu-şi tot mai mult eficacitatea în combaterea deficitului de atenţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente