Un consiliu de tineret pentru fiecare tânăr. Devino un membru activ în comunitatea ta

IMG_2494

De mai bine de patru ani, niște tineri curajoși și-au unit entuziasmul și au agățat semnul „Deschis” pentru participarea tinerilor în procesul decizional la nivel local, creând astfel Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova (RNCLTM). De atunci, Consiliile de Tineret au evoluat, atât din punct de vedere statistic, cât și al sporirii gradului de implicare în viața comunității, organizarea și desfășurarea proiectelor de calitate pentru tinerii din  raioanele țării, promovarea voluntariatului, a educației nonformale, a liderismului și a vocii tinerilor, dar și susținerea inițiativelor sociale, comunitare, implicarea în acțiuni de caritate și altele. În acest context, RNCLTM lansează campania „UN CONSILIU DE TINERET PENTRU FIECARE TÂNĂR”, cu sprijinul Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

Campania pornește de la ideea că acțiunile și proiectele Consiliilor de Tineret, în calitate de piloni constituenți ai RNCLTM, aduc plus valoare activității de tineret la nivel local, stimulează inițiativele tinerilor și consolidează sau creează legătura dintre administrația publică locală și tineri din comunitate, prin intermediul structurii de reprezentare a acestora – Consiliul de Tineret. Prin această acțiune, vor fi scoase în evidență acele reușite, exemple de implicare și manifestare ale tinerilor, colaborări la nivel local și național prin care Consiliile de Tineret au reușit să câștige încredere și să reprezinte cu demnitate alți tineri.

Astăzi, RNCLTM cuprinde 23 de Consilii Raionale și Municipale ale Tinerilor și peste 90 de Consilii Locale ale Tinerilor și vrea să încurajeze eforturile celor care prin implicare și dedicație participă la dialogul dintre tineri și autoritățile administrației publice locale, convingându-i să investească în activități ce au drept grup țintă generația tânără. Îndemnul campaniei este de a duce mai departe investiția în tineri pentru ca generația tânără să se implice în activitatea structurilor de reprezentare ale tinerilor din comunitățile din care fac parte, iar dacă într-o anumită localitate încă nu există un Consiliu de Tineret, RNCLTM vine cu oferta de a-l crea împreună, astfel încât să existe UN CONSILIU DE TINERET PENTRU FIECARE TÂNĂR!

Tinerii curajoși sunt așteptați în Consiliul de Tineret din comunitatea lor. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook RNCLTM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente