Participă la atelierul de realizare a filmelor în tehnologia 360, organizat de Centrul de proiecte culturale Azart

Poster VR

Centrul de proiecte culturale Azart invită regizori de teatru și film, dramaturgi, artiști multimedia, dezvoltatori de jocuri și conținut creativ care doresc să capete cunoștințe de bază în procesul de realizare a filmelor în tehnologia 360 și să ajungă în punctul în care să-și poată imagina propria experiență XR, să participe la atelierul Hands-on creative 360 filmmaking.

Despre atelier

Tehnologiile VR, AR și XR și experiențele pe care acestea le furnizează devin din ce în ce mai populare în multe industrii, inclusiv și în artele spectacolului. Aceste tehnologii, ne permit să ne imaginăm și să creăm spectacole care n-ar fi fost posibile fără ele.

În cadrul atelierului, directorii artistici ai companiei AΦE vor ghida cei 10 participanți în a explora metodele de lucru în tehnologia 360, împărtășindu-se cu experiența acumulată în procesul de creare a spectacolului WHIST.

Puteți aplica AICI.

Cerințe pentru aplicare:

# vârsta: +18;
# limba de lucru: engleza/româna/rusa;
# participanţii trebuie să aibă cu ei laptopuri cu programul Premiere Pro instalat;
# perioada atelierului: 10-12 iulie 2020;
# locație: vom anunța în curând;
# data- limită de aplicare: 28 iunie 2020;
# anunțarea rezultatelor: 2 iulie 2020;
# numărul maximal de participanți: 10;
# participarea este gratuită, dar prezența – obligatorie.

AΦE este o companie de dans din Ashford (UK), fondată în 2013 de Aoi Nakamura (Japonia) și Esteban Furmi (Franța), cu viziunea de a încorpora tehnologia în experiența teatrului și de a apropia publicul de arta dansului. AΦE e singura companie de dans din Marea Britanie care face turnee la nivel internațional, folosind în primul rând realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR). Sunt pionieri în sectorul artelor „performative” și mixează diferite forme de artă cu această tehnologie, oferind o nouă perspectivă asupra teatrului publicului de toate vârstele.

Această activitate este organizată în cadrul proiectului Școala de dramaturgie contemporană 2020, de Centrul pentru Proiecte Culturale Azart, cu sprijinul Alianței Franceze din Moldova și al Agenției Elvețiene pentru dezvoltare și cooperare în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente