Iurie Reniță povestește despre cum Plahotniuc lupta cu corupția: „Le oferea miniștrilor bani în plic pentru ca ei să nu fure”

plahotniuc1-1-1920×1020-c-default

Deputatul Iurie Reniță a povestit în cadrul unei conferințe de presă despre o întâlnire secretă la care ar fi participat fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, ex-ministrul de externe Tudor Ulianovschi, fostul premier Pavel Filip și toți ambasadorii moldoveni. La acea întâlnire, Plahotniuc le povestea cum el luptă împotriva corupției.

„Este un caz de care ar trebui să se preocupe Procuratura Generală. Este vorba despre o întâlnire secretă din 8 iulie 2018, la care au participat Vlad Plahotniuc și ambasadorii noștri. La acea ședință au participat ex-premierul Pavel Filip și ex-ministrul Ulianovschi. În cadrul acestei întâlniri secrete, oligarhul Plahotniuc, contrar normelor legale, a purces la oferirea indicațiilor ambasadorilor de parcă el era ministrul de externe, premierul sau șeful statului. În cadrul aceleași întâlniri, Plahotniuc a repetat de trei ori că luptă foarte concret cu corupția. Iar ca aceasta să fie mai eficientă, lunar, Plahotniuc le transmitea miniștrilor din guvern câte un plic cu bani ca aceștia să nu fure. Nici Filip, dar nici Ulianovschi nu l-au contrazis pe șeful lor suprem”, a declarat Iurie Reniță.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente