(video) 44 % din populația țării nu are acces la apă potabilă. Ce apă totuși bem din fântânile de acasă

Untitled

„Pentru o viață sănătoasă, consumați minimum doi litri de apă pe zi”, asta ne recomandă medicii și ne reamintesc în pauzele publicitare. Ce fel de apă totuși consumăm? Statistica arată că aproape 44 % din populația țării nu are acces la apă potabilă, iar în 63,3 % dintre grădinițele din țară apa prezintă pericol pentru sănătate.

Despre cauzele, dar și soluțiile la această problemă puteți afla din spotul video ce urmează.

Michelle de la Edu Tolk împreună cu Stella Jemna de la „Aprinde Becul” au decis să facă cinci emisiuni în care pun mai multe întrebări despre mediu și cum această informație poate fi încadrată în educație.

„Pe lângă criza resurselor umane, mergem mână-n mână de patru decenii cu o criză a resurselor naturale. Am inventat fabricile pentru consumul mare de produse, am automatizat procese pentru a avea timp de recreere. Tot ce ne-a fost oferit gratuit, înainte de apariția noastră, este azi pus sub mare pericol. Progresul tehnologic și activitatea umană sunt cauza schimbărilor economice și climatice.

Căutăm viața pe alte planete și uităm să îngrijim de ce dispunem. Avem o singură planetă, iar eforturile noastre trebuie să se bazeze pe educare pentru prevenirea, păstrarea și îngrijirea mediului nostru. Tehnologiile, combinate cu abilitatea extraordinară a profesorilor de a ghida tinerele talente, oferă o oportunitate să revoluționăm nu doar educația, dar să găsim și soluții la problemele societății”, spun autoarele emisiunii.

###

Spotul video a fost realizat în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”, finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și comunicare și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Taguri: #EduTolk
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente