Comercianții din scuarul teatrului „Mihai Eminescu” au locuri noi pentru activitate. „Ne dorim o alee de arte în Chișinău”

scuarul mihai eminescu
Foto: ZDG

Primăria municipiului Chișinău informează că autoritățile capitalei vor oferi scheme de amplasare pentru o expoziție de arte pe aleea pietonală din strada Columna pentru reamplasarea temporară a comercianților de tablouri, obiecte meșteșugărești și suveniruri, care au activat în scuarul teatrului „Mihai Eminescu” din centrul urbei. Săptămâna trecută, viceprimarul Inga Ionesii a avut o discuție cu vânzătorii respectivi, astfel că inițiativa a fost convenită de ambele părți.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, viceprimarul de ramură a precizat că locurile de comerț vor fi oferite pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care va fi verificată oportunitatea noii amplasări a vânzătorilor de tablouri și obiecte de meșteșugărit. „Ne dorim să avem în Chișinău o alee de arte, care va servi drept punct de atracție pentru turiști. De asemenea, în perspectivă, intenționăm să includem în acest proiect și strada pietonală Eugen Doga”, a declarat Inga Ionesii.

Amintim că scuarul Mihai Eminescu va fi reparat și amenajat și se va numi „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare”. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. Potrivit oficialului, pentru comercianții care își desfășurau activitatea în scuar va fi amenajat un alt loc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente