Evenimentul „Noaptea Cercetărilor Europeni”, ediția 2020, își schimbă formatul

UTM_Planetariu_1_result-1500×630

Ediția din anul curent a evenimentului cunoscut sub denumirea European Researchers Night – „Noaptea Cercetătorilor Europeni” va suferi modificări esențiale privind formatul și data organizării, acestea fiind cauzate de situația pandemică care se menține la ora actuală în lume.

Noul format prevede ca activitățile, în mare parte, să fie organizate virtual, iar cele desfășurate în format tradițional să fie susținute de transmisiuni online în direct. La fel, își schimbă data și evenimentul principal al proiectului – Noaptea Cercetătorilor Europeni, care se va desfășura pe 27 noiembrie, deși tradițional avea loc la finele lunii septembrie, transmite utm.md.

Pentru obținerea sprijinului financiar în organizarea evenimentului în Republica Moldova, Consorțiul constituit din Universitatea Tehnică a Moldovei (coordonator), Academia de Științe a Moldovei și Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale a depus la începutul anului curent o propunere de proiect în cadrul Programului Orizont-2020, care în rezultatul evaluării a acumulat 14,5 puncte din 15 posibile, proiectul fiind acceptat pentru finanțare.

Intitulat succint MODERNight-2020, proiectul își propune următoarele obiective:
# desfășurarea unei campanii de sensibilizare și promovare a activităților de cercetare și inovare realizate în Republica Moldova;
# promovarea comunicării între oamenii de știință și publicul larg prin organizarea evenimentului;
# sprijinirea recunoașterii publice a cercetătorilor finanțați de UE, în special a beneficiarilor de MSCA;
# accentuarea impactului cercetării și inovării asupra vieții de zi cu zi și a bunăstării sociale;
# atragerea tinerilor în lumea științei, inovației și antreprenoriatului și încurajarea acestora să urmeze o carieră științifică.

Transferul activităților în toată lumea din mediul tradițional în cel virtual va facilita participarea la eveniment a unui public mai larg, inclusiv din zonele rurale, atât la activitățile organizate la nivel național, cât și global.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente