Vrei să afli cum îți poți construi o carieră dacă studiezi Relații Internaționale? Conectează-te online la evenimentul #diez

83416315_725083821636042_3417820370057298528_n

Pentru ca fiecare stat să trăiască în armonie unul cu altul, este nevoie de oameni care să aibă grijă de relațiile dintre ele. Pentru că acest lucru este indispensabil, este și o specialitate care îi instruiește pe viitorii profesioniști să facă Relații Internaționale. În următorul eveniment de orientare în carieră, care va avea loc astăzi de la ora 18.00, vorbim despre Relații Internaționale cu Mihai Clapaniuc, Vadim Pistrinciuc și Daniela Rusu. Conectează-te cu noi!

Despre invitații noștri.

Mihai Clapaniuc – Momentan, Mihai ocupă funcția de Secretar II în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Statul Qatar. Și-a făcut studiile la USM, FRIȘPA, ca după asta să urmeze mai multe cursuri diplomatice în Beijing (o lună), Seoul (3 luni) și SUA (un an). Mihai a fost și beneficiarul bursei Chevening, ceea ce i-a permis ca timp de un an să fie student la universitatea Oxford. De aproape șase ani, este angajatul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei.

Vadim Pistrinciuc – director executiv IPIS (Institutul pentru Inițiative Strategice). Din 2014 până în 2019, Vadim Pistrinciuc a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Din 2009 până în 2012, a lucrat în calitate de viceministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, iar în perioada 2012–2013 a fost consilier al Prim-ministrului Republicii Moldova, unde a coordonat reforma administrației publice și a elaborat programe și strategii politice. Anterior, Vadim Pistrinciuc a lucrat în cadrul organizațiilor internaționale (PNUD, UNICEF), în calitate de coordonator de proiecte și consultant în domeniul protecției sociale, drepturilor omului, reformei sectorului public și anticorupție.

Daniela Rusu – studentă în anul absolvent la USM, Facultatea Relații Internaționale. Pe parcursul anilor de studenție, Daniela a participat la conferințele științifice din cadrul USM și cele inter-universitare, la Parlamentul Studențesc, și este șefă de grupă. Încă din anul doi de universitate, Daniela a obținut un job part-time la Digital Park, iar în anul trei a obținut un post în calitate de asistent de proiect AIM. Pentru că își face studiile în limba engleză, a avut și experiența de traducătoare-interpretă în cadrul unei Federații Sindicale. Tot în acești ani, Daniela a participat la Școala de primăvară organizată de IPRE privind dezvoltarea Parteneriatului Estic, la Școala pentru Formarea Tinerilor Cercetători în Politica Externă și la Modelul OSCE, ediția cu numărul 6, fiind una dintre cei cinci câștigători, care au beneficiat de o vizită în oficiile OSCE din Viena.

Anunțați-vă prietenii și fiți alături de noi pe pagina de Facebook diez, Învăț.online, Privesc.eu și MAIB.

Detalii despre eveniment, găsiți aici.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Moldova Agroindbank.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente