Locuitori din mai multe raioane ale Moldovei protestează împotriva închiderii magazinelor sociale deschise de ȘOR

merisor

Acțiuni de susținere a Magazinelor Sociale „Merișor” de către cetățenii țării au avut loc azi, 16 iunie, la Chișinău și în toate centrele raionale din țară. În capitală, o acțiune de acest fel a avut loc în fața sediului Partidului Democrat, al cărui lider, Pavel Filip, a declarat anterior într-o ședință de partid cum trebuie implicate instituțiile statului pentru a închide magazinele sociale.

Deputați ai Partidului „ȘOR”, consilieri municipali, dar și simpli cetățeni, beneficiari ai magazinelor sociale au scandat lozinci în susținerea acestui proiect – „Filip – rușine”, „Jos mâinile de pe Magazinele Sociale”, „Jos Filip, jos Dodon!” și au afișat pancarte cu mesaje similare „Filip+Dodon=sărăcie”, „Filip, regele nucilor”, „Filip dădea mită în bomboane și ne pune pe urechi macaroane”.

„Aceste magazine au devenit o salvare pentru sute de mii de oameni. Sunt peste 350 de mii de beneficiari ai Magazinelor Sociale – pensionari, oameni cu dizabilități, mamele solitare. Este corect ca pe timpul pandemiei Filip să spună că aceste magazine trebuie să fie închise? Înțelegeți ce este în capul guvernării bolnave Filip-Dodon. Sute de mii de oameni riscă să rămână fără posibilitatea de a procura produse în magazinele sociale”, a declarat Marina Tauber, vicepreședinta Partidului „ȘOR”.

Iar administratorul proiectului Magazine Sociale, Vitalie Cușnir a amintit că anume această rețea a fost cea care a asigurat cu produse alimentare sute de mii de cetățeni în perioada pandemiei.

„Oamenii au încredere în noi, oamenii ne așteaptă. În perioada pandemiei am făcut reduceri, în timp ce alte rețele au scumpit produsele. Cetățenii și așa au pensii și venituri mici, sunt săraci și disperați. În loc să realizeze mai multe proiecte de acest fel, ei caută cum să închidă magazinele sociale”, a spus Vitalie Cușnir.

Consilierul municipal, Valeri Klimenko, a menționat că Magazinele Sociale afectează interesele baronilor locali, de regulă foști sau actuali primari democrați, care dețin propriile magazine alimentare și pe care îi apără Filip.

Acțiuni similare, în care oamenii au condamnat declarațiile și intențiile „tâlhărești” ale lui Pavel Filip, dar și ale guvernării în general, au avut loc în toate raioanele din țară. Oamenii și-au exprimat susținerea pentru magazinele sociale și i-au mulțumit liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, pentru inițiativa sa care a salvat de înfometare sute de mii de oameni.

La finalul acțiunilor, oamenii au transmis declarații din partea tuturor raioanelor țării în care condamnă tentativele abuzive lansate de actuala guvernare, în speță de președintele PDM, Pavel Filip de a lichida rețeaua de Magazine Sociale „Merișor”.

Amintim că proiectul Magazine Sociale „Merișor” a fost lansat în anul 2015 la inițiativa lui Ilan Șor. Aici produsele de primă necesitate sunt mai ieftine decât în rețelele comerciale, iar beneficiarii sunt în special persoanele care fac parte din categoriile defavorizate ale populației. În prezent, numără peste 350.000 de beneficiari. Rețeaua numără în prezent aproape 130 de magazine staționare și mobile, care prestează servicii în aproape 80% din localitățile țării.

https://youtu.be/Fpu8dUoVP3A

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente