În Capitală vor fi organizate mai multe evenimente consacrate lui Mihai Eminescu la 131 de ani de la trecerea în nemurire

teatrul-mihai-eminescu-invita-la-spectacol-repertoriul-saptamanii-1478524427-700×394

Primăria municipiului Chișinău informează că pe 15 iunie, când se împlinesc 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu, în Capitală se va organiza un șir de evenimente dedicate luceafărului literaturii române.

8.30-11.00: la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor, va avea loc un spectacol audiofonic „Eminescu – călător prin nemurire” – recital de poezie cu actorul Nicolae Jelescu (în imprimare), piese pe textele lui Mihai Eminescu (în imprimare)

10.00 – 11.00: primarul capitalei, împreună cu reprezentanții municipalității, va depune flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor și la monumentul din scuarul „M. Eminescu”

11.00 – 12.00: „Ora Eminescu” în filialele BM „B.P. Hasdeu”: prezentări, recitaluri de poezie, expoziții de carte, grafică, pictură etc.

11.00 – 12.00: „Centrul Academic Internațional Eminescu – 20 de ani în serviciul comunității” – prezentare online în direct pe rețeaua de socializare a CAIE și BM „B.P. Hasdeu”

12.30: „Epoca Eminescu” – prelegere susținută de academicianul Mihai Cimpoi la Centrul Academic Internațional Eminescu, prezentare online în direct pe rețeaua de socializare a CAIE și BM „B.P. Hasdeu”

13.00: lansare de carte. Cimpoi Mihai. Titu Maiorescu. Epoca Eminescu, cel de-al 100-lea volum din Colecția Eminesciană. Prezintă academicianul Valeriu Matei, director al Institutului Cultural Român la Chișinău „Mihai Eminescu”, prezentare online în direct pe rețeaua de socializare a CAIE și BM „B.P. Hasdeu”

14.00: la Sala cu Orgă va avea loc spectacolul literar-muzical dedicat comemorării poetului nepereche, Mihai Eminescu, cu genericul „…vremea trece, vremea vine…”. Evenimentul este organizat de Direcția Cultură a Primăriei Chișinău și va fi transmis în direct, în format online, pe canalul privesc.eu, pe pagina de Facebook a Primăriei Chișinău și a Direcției Cultură, precum și la postul Radio Moldova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente