Tauber comentează strategia lui Filip de a închide magazinele sociale: „Guvernarea neputincioasă este geloasă”

magazinsocial

O înregistrare audio de la o ședință a PDM, apărută în spațiul public, demonstrează că guvernarea pune la cale o diversiune care ar urmări închiderea celor circa 130 de magazine sociale din rețeaua „Merișor”, care deservesc cel puțin 300 de mii de pensionari și diferite categorii de persoane social-vulnerabile. Marina Tauber, vicepreședinta Partidului „ȘOR”, a declarat că socialiștii și democrații vor să recurgă la acest gest pentru faptul că sunt geloși că echipa lui Ilan Șor reușește să ajute la modul real sute de mii de cetățeni cu venituri modeste, scrie pagina partidului.

În înregistrarea publicată de presă o voce foarte asemănătoare cu cea a liderului democrat, Pavel Filip, susține că în culoarele puterii se discută scenarii de blocare a activității magazinelor sociale „Merișor” – un proiect popular inițiat acum patru ani de Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”.

https://youtu.be/SSWmzgOXgkI

Totuși, guvernarea se teme că o decizie privind închiderea magazinelor sociale ar putea provoca nemulțumirea cetățenilor, în situația în care în magazinele sociale sunt cele mai mici prețuri din țară la produse de primă necesitate. Filip ar fi sugerat într-o ședință a componentelor guvernării ca magazinele sociale să fie hărțuite prin controale organizate de unele instituții de stat.

„Chiar câteva zile în urmă vorbeam la consiliul coaliției și le-am pus această întrebare. Și le-am spus că uite oamenii au să se revolte că acolo produsele sunt mai ieftine și așa mai departe. Și eu le-am spus: Da voi nu le închideți din cauza prețurilor și așa mai departe. Dar lasă să se ducă inspecția sanitară, lasă să vadă care sunt regulile, lasă să vadă calitatea produselor. Lasă să vadă multe altele și o să vedeți că se găsește ac de cojoc. Eu sper ca lucru acesta să se întâmple”, afirma Pavel Filip în ședința PDM.

În legătură cu informațiile apărute, vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a scris pe Facebook că guvernarea PSRM-PD recurge la acest gest din invidie pentru proiectul social de succes al Partidului „ȘOR”

„Ei fac asta din invidie. Fac asta special acum, în plină pandemie, când oamenii au cea mai mare nevoie de susținerea noastră. Socialiștii și democrații sunt geloși pe faptul că echipa Partidului „ȘOR” reușește să ajute la modul real mii de cetățeni cu venituri modeste. Guvernarea neputincioasă vrea să le ia oameni și acest colac salvator”, a scris Tauber

„Dodon și Filip nu vor putea să-și realizeze planul diabolic. Vom lupta și vom învinge pentru că avem în spatele nostru poporul!”, a avertizat vicepreședinta Partidului „ȘOR”.

Marina Tauber consideră că guvernarea Dodon-Chicu-Filip este Terminatorul lucrurilor bune din Moldova și că vrea să demoleze „tot ce au construit bun patrioții cu inimă mare” și astfel să „înfometeze mii de pensionari prin a-i priva de dreptul de a avea acces la produse ieftine de primă necesitate”.

Amintim că primul magazin social a fost deschis în 2015 la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Acum în țară sunt aproape 130 de magazine și puncte mobile. În prezent, rețeaua de magazine sociale are circa 300000 de beneficiari – pensionari, familii numeroase și alte categorii de cetățeni cu venituri modeste. Magazine sociale din rețeaua „Merișor” sunt singurele din țară care, în ultima perioadă, nu au operat cu majorarea speculativă a prețurilor, așa cum au procedat în pandemie mai toate magazinele din țară. Mai mult, Ilan Șor a anunțat, în luna mai-iunie, o campanie de reducere cu până la 20% a prețurilor la produse, care și așa sunt cele mai mici din țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente