FC Zimbru anunță că își reia activitatea. Cine se află la noua conducere a clubului de fotbal

zimbru_78954000

Clubul de fotbal Zimbru anunță despre relansarea activității fotbalistice pornind o nouă etapă de dezvoltare din punct de vedere managerial și sportiv. Acest lucru se întâmplă după ce, în luna martie 2020, clubul sportiv a rămas fără finanțarea omului de afaceri Nicolae Ciornîi. Atunci, clubul anunțase retragerea echipei de seniori din toate competițiile de fotbal organizate sub egida FMF.

Printr-un comunicat emis instituțiilor de presă, clubul Zimbru anunță despre noua componență managerială.

# Funcția de director general al clubului de fotbal Zimbru este deținută de Iulia Petuhov, absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, cu masterat în științe economice. Conform celor comunicate de club, Iulia Petuhov deține o vastă experiență managerială în gestionarea proiectelor investiționale și sectorul public – Agenția de Investiții din Moldova (a deținut funcția de șefă-adjunctă), Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Cabinetul președintelui parlamentului (a fost consiliera lui Adrian Candu), Instituția Publică „Agenția Servicii Publice”.

În presă, Petuhov apare încă în anul 2013, marcându-se ca activistă a Ligii tineretului rus.

# Funcția de director tehnic al clubului de fotbal Zimbru este deținută de Zsolt Hadnagy. Dânsul deține o vastă experiență în dezvoltarea, promovarea și scouting-ul jucătorilor de fotbal. În ultimii 10 ani, Zsolt Hadnagy a deținut funcții de manager și chief scout la două dintre cele mai mari cluburi ale Ungariei, MOL Vidi (Videoton FC, multimplă campionă a Ungariei) sau Diosgyor VTK (DTK). Totodată, a deținut funcția de scouter principal la clubul de fotbal Lomabrd Papa, precum și manager al echipelor Tokol VSK și Szigetszentmiklos TK. Ca fost jucător al CFR Cluj, acesta a urmat o formare profesională la Federația Română de Fotbal, totodată, deținând diplomă de manager sportiv (Cluj Napoca, România).

# La capitolul echipei de seniori ai clubului de fotbal Zimbru, aceasta va fi condusă de un cuplu de antrenori, Vlad Goian și Simion Bulgaru. Ambii și-au început cariera sportivă la FC Zimbru.

Vlad Goian este unul dintre cei mai apreciați antrenori ai Republicii Moldova, fiind desemnat de trei ori (2008, 2010 și 2012) drept cel mai bun antrenor al anului. Și-a început cariera de jucător la clubul de fotbal Zimbru cu care a devenit vicecampion în sezonul 2001/2002. Ca antrenor, a reușit să câștige Cupa Moldovei în 2007 împreună cu Zimbru, precum și să obțină mai multe performanțe notabile cu alte cluburi din Republica Moldova.

Simion Bulgaru este considerat drept unul dintre cei mai promițători tineri antrenori din Republica Moldova, discipol al Academiei Zimbru. Ca jucător profesionist al clubului de fotbal Zimbru, acesta a devenit câștigător al Cupei Moldovei în 2004. Simion Bulgaru a urmat o carieră de succes în străinătate, evoluând la astfel de echipe ca Viborg, Danemarca, Alania Vladikavkaz sau Volga Nijni Novgorod. A fost membru al loturilor naționale de juniori, dar și de seniori ale Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente