Prima școală-internat cu profil sportiv va fi deschisă la Ocnița. Școala își va începe activitatea din luna septembrie

particularitati-6-8-ani_2

Consiliul raional Ocnița a anunțat astăzi despre deschiderea primului internat cu profil fotbalistic din zona de Nord a Republicii Moldova. Instituția a fost creată în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal, pe baza liceului teoretic „Mihai Sadoveanu”. Școala de fotbal nou formată își va începe activitatea deja din luna septembrie curent, iar grație spațiilor de cazare, amenajate de autoritățile locale în comun cu FMF, va putea găzdui cei mai talentați viitori fotbaliști din toată zona de Nord a țării.

FMF va contribui la construcția unui teren sintetic de dimensiuni standard pe teritoriul școlii-internat de fotbal din Ocnița. Despre aceasta a anunțat astăzi președintele FMF, Leonid Oleinicenco.

Internatul sportiv de fotbal de la Ocnița dispune de un stadion cu suprafață naturală cu o capacitate de 900 de locuri, un teren de minifotbal cu iarbă artificială și alte trei terenuri adiționale.

În cadrul acestei școli mai funcționează alte 25 de secții. Acestea activează nu doar în Ocnița, ci și în filialele școlii create în circa zece localități ale raionului. În total, aici se antrenează 385 de elevi, viitori sportivi. În 40 de ani de activitate, școala a format 11 maeștri în sport, inclusiv unul de clasă internațională, precum și 25 de candidați în maeștri ai sportului și 345 de sportivi de categoria întâi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente