Moldoveanul Iulian Ciobanu s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Sportivul va reprezenta Canada

iulian-ciobanu-canada4
Foto: olympic.md

Un început promițător al sezonului de vară pentru Iulian Ciobanu, originar din Republica Moldova, actualmente cetățean al Canadei. La începutul săptămânii curente Comitetul Internațional Paralimpic (IPC) a confirmat distribuirea a patru acredităti pentru delegația Canadei în proba de BC4 la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Multașteptatele acreditări au revenit celor doi sportivi din Montreal Iulian Ciobanu și Alison Levine, care au obținut calificarea împreună cu Marco Dispaltro și Danik Allard din provincia Quebec. Calificarea a fost obținută cu prilejul disputării concursului mondial BISFed Boccia World Open, programat în luna decembrie 2019 în orașul Povoa din Portugalia. Canada s-a clasat pe locul 1 și a cucerit medaliile de aur cu totalul de 23 puncte acumulate, transmite olympic.md.

Pentru Iulian Ciobanu (în imagine la centru) prezența la Jocurile Paralimpice de la Tokyo va fi a doua la număr în biografia sa sportiva, după debutul reușit de la Rio de Janeiro 2016, unde s-a clasat pe locul VI în concursul pe echipe. La Jocurile Paralimpice de la Rio primele trei clasate au fost echipele Chinei cu 107 medalii de aur, Marii Britanii (64) și Ucrainei, cu 41 de medalii de cea mai înaltă proba. Canada a ocupat locul 14 în clasamentul pe națiuni cu bilanțul de 29 de medalii (8+10+11).

În palmaresul sportivilor paralimpici din Republica Moldova figurează două medalii de bronz, cucerite în 1996 la Atlanta de către Nicolae Ciumac, atletism, 10.000 metri și Vladimir Polcanov, tenis de masă. La ora actuală Comitetul Paralimpic din Republica Moldova este condus de cître cunoscutul judoca Oleg Crețul, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Beijing, posesor al medaliei de argint la Jocurile Paralimpice de la Atena, ambele distincții fiind obținute pentru echipa Rusiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente