Recomandările ANSP către cetățeni pentru a preveni răspândirea COVID-19

file-20200404-74255-1jr55gc
Foto: The conversation

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică îndeamnă populaţia să fie precaută, să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor în domeniul sănătăţii publice şi condamnă cu vehemenţă orice comportament sau abatere de la respectarea acestora, care ar putea avea consecinţe grave în contextul situaţiei epidemiologice actuale privind infecţia COVID-19.

Noul coronavirus poate afecta pe oricine, fără criterii de selecţie, indiferent de naționalitate, etnie, gen, religie sau vârstă, statut social, apartenenţă politică, sau convingeri, de aceea ANSP îndeamnă pe toţi să se conformeze măsurilor de protecție, să aibă o conduită responsabilă şi să respecte toate regulile de igienă și precauție pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Adaptarea treptată a măsurilor de restricție, nu înseamnă sfârșitul pandemiei şi de fiecare dintre noi depinde cât de ușor și sigur vom trece peste această perioadă. Respectați măsurile de protecție pentru a opri răspândirea COVID-19:

# Păstrați distanța socială de cel puțin 1 metru. Evitați aglomerațiile;

# Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu o soluție pe bază de alcool;

# Acoperiți nasul și gura cu un șervețel sau cu pliul (îndoitura) cotului atunci când tușiți sau strănutați;

# Nu vă atingeți nasul, ochii și gura cu mâinile;

# Purtați mască de protecție în transportul public, magazine și spații publice închise. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente