(foto) UTM și CRUNCHYROLL își consolidează parteneriatul printr-un nou acord de colaborare

1

Rectorul Universității Tehnice a Moldovei, profesorul universitar, doctorul habilitat Viorel Bostan, și Managing Director at CRUNCHYROLL, Elena Ivanova, au semnat un Acord de colaborare de mare perspectivă pentru UTM și, în special, pentru Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

– Pe lângă suportul esențial acordat Facultății CIM prin stagii, mentorat sau profesori invitați din cadrul companiei, organizarea unor evenimente studențești, Acordul de colaborare presupune acordarea suportului tehnic și financiar în reconceptualizarea a 150 m.p. de spații destinate lucrărilor de laborator, prin care studenții din anul începător fac primii pași în procesul de instruire. În special, este vorba de donații de mobilier modern și ergonomic, dar și de soluții tehnologizate și de design, prin care spațiile de studii din cadrul FCIM vor deveni mai prietenoase și tehnologizate, grație frumoasei colaborări cu Crunchyroll, a detaliat decanul FCIM,  conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ.

De altfel, colaborarea UTM cu această prestigioasă companie nu este una nouă. Dinamica companie Ellation, cunoscută anterior ca o diviziune separată în cadrul WarnerMedia care includea Crunchyroll, VRV și marca de animație Rooster Teeth, fiind responsabilă de dezvoltarea produsului și de partea de inginerie pentru Crunchyroll și VRV, a fuzionat de curând cu Crunchyroll – cel mai popular brand de anime din lume, astfel că UTM are acum în persoana acestuia un partener de râvnit, scrie utm.md.

– Acum un an, atunci încă Ellation, cel mai bun angajator al anului 2019, a iniţiat discuţiile privind cele patru săli din cadrul Facultății FCIM. Dedicate pentru studenții anului întâi, sălile de calculatoare din demisolul FCIM au fost renovate integral în cadrul înțelegerilor cu Ellation, noile condiții de studii integrând și un sistem de ventilare modern, corespunzător aşteptărilor pentru cele mai solicitate spații în studiul artei programării, proiectării grafice la calculator, modelării mișcărilor mecanice, în care viitorii IT-iști fac primii pași în procesul de instruire, a punctat în context Dinu ȚURCANU, prorector informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare.

De-a lungul anilor, am avut onoarea să regăsim numele acestui bun prieten și partener printre participanții și susținătorii diverselor acțiuni de amploare organizate de UTM, cum ar fi Programmers’ Day, Industrial Suppliers & Engineering Forum, ICT Career Orientation, ICT Job Shop, summitul „MOLDOVA ICT”, Ziua IT-istului la UTM etc. Acum, când Ellation a devenit Crunchyroll, sperăm la o nouă consolidare a implicării companiei și în parteneriatul cu UTM.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente