(video) Un drapel de 100 de metri a fost întins în curtea unui liceu din Capitală pentru a marca recunoașterea internațională a României Mari

drapel

Au întins un drapel de 100 de metri pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la recunoașterea internațională a României Mari. Astfel a marcat Liceul Român-Francez „Gheorghe Asachi” și Asociația „UNIREA-ODIP” acest eveniment istoric.

„La 100 de ani de la consfințirea și recunoașterea de către toate statele europene și SUA a noului stat în Europa răsăriteană, România Mare, marcăm, prin acest drapel de 100 de metri, 100 de ani de la Conferința de la Trianon. Trăiască România, trăiască românii. Felicitări, România, felicitări, români!”, a declarat Boris Volosatîi, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Menționăm că astăzi, 4 iunie 2020, întreaga suflare românească marchează un secol de la recunoașterea internațională a Marii Uniri prin Tratatul de Pace de la Trianon. Tratatul, cu o semnificaţie aparte pentru istoria ţării noastre a fost semnat de către 16 Puteri Aliate învingătoare în Primul Război Mondial, inclusiv România, pe de-o parte, și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, ieşit învins în urma războiului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente