Veste bună pentru moldovenii care dețin cetățenia română. Parlamentul României a adoptat legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020. Dacă legea va fi promulgată de către Klaus Iohannis, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei românești (peste 1 200 MDL).

Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în parlament. Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de parlament, scrie forbes.ro.

Guvernul a susținut că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară. În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei românești, respectiv la 600 de lei românești pentru copiii cu handicap.