Mihai Stratulat susține că grădinițele trebuie redeschise. „Oricum copiii se îmbolnăvesc de la părinți”

56a22c188893e_56a22c1888d87

Medicul Mihai Stratulat a opinat în cadrul emisiunii Puterea a Patra că grădinițele trebuie redeschise întrucât mai devreme sau mai târziu toți copiii se vor îmbolnăvi de COVID-19. Mai mult, acesta susține că acei copiii care deja s-au confruntat cu noul tip de coronavirus au fost infectați de la părinți.

„Dacă observăm atent, marea majoritate a copiilor s-a infectat de la părinți, deoarece copilul până acum a stat acasă, iar părintele a mers la serviciu sau la magazin. Părintele a adus virusul acasă. În continuare, așa și o să se întâmple. Noi trebuie asta să conștientizăm, că oricum asta se va întâmpla – toți o să ne îmbolnăvim. Dar trebuie să ne gândim cum s-o facem în așa fel ca să nu aglomerăm spitalele noastre”, spune Mihai Stratulat.

Întrebat ce se va întâmpla dacă în grădinițe vor apărea focare de COVID-19, specialistul spune: „Nu se va întâmpla nimic. Ia copilul și ține-l acasă două săptămâni și atât. La copii acest virus se manifestă într-o formă ușoară sau chiar asimptomatic. Eu nu văd sensul să ținem copiii acasă”, a conchis medicul.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente