(video) Denis Necula, despre experiența de la UTM: „Studiile în oenologie la FTA deschid perspective de vis”

utm

Absolvind în 2009 specialitatea „Tehnologia vinului și a produselor prin fermentare” din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor, Denis Necula a beneficiat de ocazia de a pleca în SUA, de unde a aplicat online la câteva fabrici de vinuri, iar răspunsul nu s-a lăsat mult așteptat. Oferta a venit tocmai de pe insulele Hawaii, unde s-a și stabilit și activează cu succes.

Grație cunoștințelor în domeniul vitivinicol acumulate la facultate și a multiplelor soiuri de struguri pe care le posedă Republica Moldova, i-a fost foarte ușor să se încadreze în noua echipă. Deși astăzi se află departe de Moldova, urmărește în permanență cum evoluează lucrurile la Universitatea Tehnică și se bucură nespus să vadă că Departamentul Oenologie se dezvoltă armonios pe toate dimensiunile, cum ar fi în aspectul înzestrării cu utilaj modern, renovării spațiilor de studii, cercetării diferitelor soiuri de struguri, colaborării interne și externe.

Dat fiind faptul că mulți colegi de facultate activează astăzi în vinării cu renume din întreaga lume, cum ar fi în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Franța, Italia, Austria, România etc., îl face mândru și îi oferă încredere că Departamentul Oenologie are perspective mari.

Făcând o retrospectivă a propriei activități, spune că un aport deosebit în formarea sa le-a revenit profesorilor redutabili din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor: Rodica Sturza, Anatol Bălănuță, Grigore Musteață, Lidia Gherciu-Musteață, Aliona Sclifos, Vasile Arhip și nu în ultimul rând părinților săi, Ion și Larisa Necula, de la care i se trage pasiunea pentru acest domeniu.

„Dragi absolvenți de liceu, alegeți cu toată încrederea să studiați ramura vitivinicolă. Vă garantez: veți avea parte de o instruire profesională, acces la cel mai performant utilaj în domeniu, și multiple uși deschise spre conlucrare cu diferite țări din întreaga lume”, a menționat Denis pentru site-ul UTM.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente