Șoferul care a încercat să introducă ilegal în țară 1,5 milioane de euro este trimis în judecată

200418_sc_sv_vlt

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată dosarul penal de învinuire a șoferului autocamionului care a încercat să introducă ilegal în țară, la 18 aprilie 2020, suma de peste 1,5 milioane de euro.

Bărbatul are vârsta de 36 de ani și este domiciliat în municipiul Chișinău. Acestuia i se incriminează tentativa de contrabandă, comisă în calitate de autor. Așa cum fapta a fost comisă la punctul vamal Leușeni, conform competenței teritoriale, procurorii au trimis dosarul spre examinare Judecătoriei Hâncești, sediul central. În ceea ce privește beneficiarul și organizatorul schemei de contrabandă, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată, iar investigațiile continuă, de comun cu Serviciul Vamal.

Trebuie menționat faptul că, pe lângă suma de bani nedeclarată, învinuitul nu a declarat nici alte bunuri transportate – utilaj tehnic (ștanțe și cuțite pentru ștanțe) folosit la tăierea hârtiei și cartonului, astfel încât suma totală a tentativei de contrabandă, la care se adaugă camionul (cap-tractorul) sechestrat, depășește un milion 650 mii de euro.

În cazul în care în instanța de judecată va fi demonstrată vinovăția bărbatului, care în prezent se află în arest la domiciliu,  acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 10 ani, inclusiv cu confiscarea bunurilor în folosul statului.

Vă amintim că, în luna mai, un om de afaceri moldovean a declarat că acești bani îi aparțin lui și cere de la autorități să i se întoarcă banii. Acesta afirma că banii care veneau tocmai din Africa nu erau ascunși. Acum, speră să-i poată recupera pentru că vrea să-i investească în agricultură. Mai mult, el consideră că banii au fost introduși în țară legal, iar șoferul nu poartă nicio vină.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente