Poșta Moldovei recepționează trimiterile poștale spre 37 de destinații. Reluarea trimiterilor spre aceste destinații este posibilă datorită colaborării întreprinderii de stat cu companiile aeriene care organizează cursele charter.

Astfel, până în data de 10 iunie se permite recepționarea tuturor categoriilor de trimiteri poștale cu destinația Franța, iar cele spre Irlanda și Israel – până pe 12 iunie 2020.

Clienții care preconizează să expedieze colete sau scrisori către Germania, Argentina, Belgia, Brazilia, Cehia, China, Сoreea de Sud, Croația, Danemarсa, Egipt, Elveția, Estonia, Finlanda, Hong Kong, India, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Mexic, Norvegia, Olanda, Portugalia, Senegal, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Thailanda, Turcia, Uruguay și Vietnam sunt așteptați pentru depunerea acestora la oficiile poștei până la data de 8 iunie 2020.

Vă informăm că săptămâna precedentă, Poșta Moldovei a reușit să primească o cantitate de circa 2 000 de kilograme de trimiteri internaționale pe cale terestră. În urma colaborării cu Ukrposhta, din Ucraina și Rusia au ajuns circa 650 de kilograme, iar prin intermediul CN „Poșta Română” – aproximativ 500 de kilograme din Romania, Bulgaria, Franța, Marea Britanie, Macedonia, Portugalia și Serbia.

Totodată, săptămâna aceasta au ajuns 730 de kilograme de trimiteri internaționale din Singapore și SUA pe cale aeriană.

Destinatarii vor fi informați despre sosirea trimiterilor în oficiile poștale prin două metode: expedierea unui mesaj de informare destinatarului, în cazul în care pe colet va fi indicat numărul de telefon al acestuia, sau prin expedierea la adresa beneficiarului a unui aviz de primire.