Începând cu 15 iunie, în Moldova se reiau cursele aeriene regulate de pasageri

Chisinau_Airport_KIV

Începând cu 15 iunie 2020, se reiau cursele aeriene regulate de pasageri și ale charterelor regulate de pasageri cu respectarea strictă a mai multor măsuri privind răspândirea infecției COVID-19. O hotărâre în acest sens a fost emisă astăzi, 3 iunie, de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Conform hotărârii aprobate, Aeroportul Internațional Chișinău va asigura:
# organizarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați în sălile de sosire și plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție, distanța socială;
# dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Operatorii aerieni naționali și străini vor asigura:
# respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri;
# informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului și după aterizare;
# imprimarea și distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:
# transportarea pasagerilor din terminal spre aeronavă și viceversa fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare;
# dezinfectarea încăperilor și suprafețelor de contact în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice care activează pe aeroporturile internaționale din Republica Moldova materiale informative privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, elaborate de autoritățile naționale și internaționale.

Vedeți mai jos hotărârea aprobată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente