La data de 3 iunie anul curent, în fața blocului principal al Universității de Stat din Moldova, în prezența prorectorilor și a decanilor facultăților USM, a avut loc înmânarea unui lot de ajutor umanitar oferit de Asociația Studenților Vietnamezi, materializat sub forma a 3 000 de măști pentru protecție respiratorie, 2 000 de soluții dezinfectante și 1 000 de pachete cu bomboane pentru degajarea căilor respiratorii.

Asociația a fost reprezentată de către doamna Nadejda Osmochescu, care a transmis în atenția întregii comunități academice, mesajul președintelui acesteia, absolventul anului 1980 – Quang Ngoc Bui: „Distanța uriașă dintre Vietnam și Republica Moldova nu poate împiedica existența sentimentului de grijă și nici amintirile legate de Alma Mater. Absolvenții vietnamezi ai Universității de Stat din Moldova vin cu un cadou modest în adresa comunității academice a acesteia în legătură cu situația pandemică generată de virusul COVID-19, acest gest reprezentând materializarea dragostei noastre, a recunoștinței și respectului față de iubiții profesori ai USM”.

Prorectorul pentru activitatea didactică, dr. hab., prof. univ. Otilia Dandara, a ținut să aprecieze acest gest de sprijin pentru corpul profesoral al Universității de Stat din Moldova, care astăzi este de neprețuit: ,,Această pandemie ne-a învățat multe lecții, pe care trebuie să le însușim, dar cel mai important ne-a demonstrate puterea și valoarea prieteniei dintre oameni și țări. Sincere mulțumiri pentru contribuția adusă de către Asociația Studenților Vietnamezi, care s-au format profesional la Universitatea de Stat din Moldova. Admirăm implicarea membrilor Asociației la organizarea mai multor evenimente din cadrul USM, inclusiv prin participarea la acestea”.

În acest context, întreaga comunitate academică a Universității de Stat din Moldova își manifestă gratitudinea pentru atitudinea remarcabilă și considerația permanentă față de aceasta a Asociației Studenților Vietnamezi, scrie usm.