Urmărește online spectacolele îndrăgite de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Vezi programul pieselor

teatru

Chiar dacă încă nu își poate deschide ușile, Teatrul Național „Mihai Eminescu” te invită la spectacole. Acum poți să stai alături de persoana dragă, cu care ai vrut să mergi împreună la o piesă, și să urmărești jocul actorilor din orice colț al orașului/țării/lumii unde găsești conexiune la internet. Vezi mai jos repertoriul spectacolelor pentru această săptămână.

# „Dosarele Siberiei” de Mariana Onceanu, în regia lui Petru Hadârcă

Spectacolul va avea loc marți 2 iunie, ora 18.00.

„Ideea spectacolului o port de mult timp în minte și în suflet. Soarta românilor basarabeni persecutați, masacrați și exterminați de regimul comunist prin foamete organizată, prin deportări în masă și prin încarcerare în GULAG, este o temă la care am revenit și am lucrat mai bine de zece ani, profitând de șansa de a monta mai multe spectacole-document la Teatrul Național Radiofonic de la București, la Teatrul Național «Vasile Alecsandri» din Iași.”

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec

Spectacolul va avea loc miercuri 3 iunie, ora 18.00.

„Storcătorul de fructe” reprezintă o privire dintr-o parte la majoritatea familiilor din societatea  modernă. Acţiunea piesei are loc într-un apartament în care cei apropiaţi locuiesc împreună: bunicul, bunica, mama, tatăl, fiica, ginerele, socrii, un bebeluș. E o piesă despre comunicare.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Casa de pe graniță” de Slawomir Mrozek, în regia lui Agnieszka Korytkowska-Mazur

Spectacolul va avea loc joi 4 iunie, ora 18.00.

„Casa de pe graniţă” e o tristă profeție a lui Slawomir Mrozek, absurdă şi periculos de reală în mileniul bântuit de războaie şi calamități. „Mă înăbuș în lumea strălucirii false și a minciunii, unde nu există oameni, ci manechine, nu suflete, ci aparențe. Nu există nici credință și nici spirit adevărat, doar simboluri și semne exterioare ale spiritului și credinței”, scria Mrozek.  Teatrul își confirmă vocația de spațiu al rezistenței și al libertății, mijloc de exercitare al spiritului critic și curajul civic.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Și focul aprins l-am ținut”, monospectacol de Ninela Caranfil, în regia lui Nicolae Jelescu

Spectacolul va avea loc vineri 5 iunie, ora 18.00.

„Foarte rar se întâmplă ca poezia unui autor să se confunde atât de mult cu viaţa sa, iar viaţa să devină poezie într-un grad atât de înalt ca în cazul Leonidei Lari. A scris cu propria-i viaţă, cu datul unui neam care îşi găseşte în ea instrumentul cântecului şi ecoul. Crăiasă blândă, dar în acelaşi timp neîndurătoare, ea stăpâneşte în mod spontan metafora de mare forţă, peste fericite împerecheri de cuvinte, care pot face o glorie oricărui mare poet…”, spune Marin Sorescu.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vitalie Rusu

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 6 iunie, ora 18.00.

Spectacolul „Take, Ianke şi Cadâr” readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi.

Mai multe detalii vedeți AICI.

# „O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov, în regia lui Emil Gaju

Spectacolul va avea loc duminică, 7 iunie, ora 18.00.

„O aventură tomnatică”: o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre; comedie dulce-acrişoară, farsă cu subînţelesuri, plină de replici sclipitoare. Spectacolul prezintă o radiografie necruţătoare a vieţii unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt…

Mai multe detalii vedeți AICI.

Linkurile la spectacole vor fi disponibile pe pagina de Facebook a teatrului la data și ora indicate mai sus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente