Obținerea permisului de conducere va fi posibilă începând cu 3 iunie. Examenul are loc doar în baza programării prealabile

poligon-nou-permis-Registru_5

Începând cu data de 3 iunie, Agenția Servicii Publice își reia prestarea serviciului de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la proba teoretică și practică în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor de prevenire și protecție de la infecția cu COVID-19. Susținerea examenului va fi organizată în cadrul secțiilor de înmatriculare a transportului auto și calificare a conducătorilor auto din municipiile Chișinău, Bălți, Soroca, Comrat, Edineț, Orhei, Ungheni, Hâncești, Cahul, orașele Ocnița, Căușeni, Criuleni, conform programului de lucru stabilit.

Informația detaliată privind programul de activitate a subdiviziunilor ASP o puteți accesa pe pagina web a instituției, www.asp.gov.md.

Reamintim că serviciile de examinare se acordă doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului „Programarea electronică”. Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale a instituției, www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează accesând pagina web a agenției, apelând la call-centerul 14909 sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto:

Desfășurarea examenelor se va derula doar conform programărilor actuale, în limita locurilor disponibile.

La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare, se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații Agenției Servicii Publice și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspândirii coronavirusului, în special:
# purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;
# respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;
# instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor;
# monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);
# aerisirea încăperilor/automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces/tură de examinare etc.

În scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află automobilul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente