(foto, video) „Faceți loc, Floare is back.” Cum își propune brandul de încălțăminte să cucerească tinerii din Moldova și să concureze cu Balenciaga

collage
Foto: Facebook/Floare

„Prada, Balenciaga, Gucci… faceți loc, Floare is back”, „Cowboy-i din America de Nord ar avea multe de învățat de la cei din Bender” sau „Există trei lucruri pe care le poți privi la nesfârșit: cum curge apa, cum arde focul, cum un brand puternic unește mai multe generații” – sunt doar câteva mesaje prin care Floare, brand autohton cu tradiție, a reușit să ne atragă atenția în ultima perioadă pe pagina sa proaspătă de Facebook, mai ales că mesajele sunt însoțite de imagini creative și îndrăznețe.

Pe lângă culoare și mesaje dezghețate, compania încearcă să aducă în atenție faptul că este un brand cu tradiție care unește mai multe generații, din 1974. I-am întrebat pe cei de la Floare despre campania pe social media, dar și planurile lor de rebranding.

„Ne bucurăm că noua campanie pentru legendarul produs Floare a stârnit un asemenea val de reacții pozitive. Modul activ prin care a interacționat publicul internaut cu primele postări și sutele de aprecieri ne întăresc ideea că binecunoscuții ciupici de mai bine de 40 de ani merită un suflu nou”, ne-au povestit reprezentanții companiei. Cu toate acestea, nu este vorba despre un rebranding general, țin să precizeze ei. Campania e mai multe despre o abordare nouă asupra unui produs cu istorie. „Vrem să trezim amintiri plăcute legate de încălțămintea Floare, ceea ce, din câte se vede, deja ne-a reușit.”

În planurile companiei nu se regăsește și producerea unei noi linii care s-ar asocia cu noua imagine. „La această etapă, nu putem confirma că stilul noii campanii ar influența în vreun mod producția și colecțiile următoare. Dar mare e puterea internetului și, dacă va continua cel puțin așa, ar putea să miște rădăcinile din loc”, ne-au spus ei.

Papucii care, din cameră, au ajuns pe la târguri și nunți

„Am vrut să înviem amintirea despre papucii de cameră Floare. Dar care cameră?! Aceștia au ajuns peste tot: și prin casa mare, și prin șoproane, și prin mahalale, și la magazin, târg, nunți, birouri etc. E timpul să-i scoatem și pe străzile metropolelor europene”, mai cred cei de la Floare.

Ei ne-au mai povestit că acest boost era necesar acum pentru că „diseară poate fi deja prea târziu”. Ei cred că tinerii acum privesc cu alți ochi „șliompanții Floare”. „Suntem siguri că aproape toți au văzut acești ciupici pe la țară, la bunici sau în alte circumstanțe, dar puțini au avut dorința de a-i încălța, până a vedea imaginile publicate de noi. Pe cumpărătorii de vârsta a doua și a treia i-am cucerit demult, a venit timpul să ne lăsăm pe mâinile sau, mai bine zis, picioarele mândrelor de la oraș.”

În comunicarea de pe social media, nu lipsesc asocierile cu brandurile care sunt actualmente în vogă. I-am întrebat astfel dacă vor concura cu Balenciaga, unul dintre brandurile preferate de tineri în prezent. „Primul boutique Balenciaga a fost deschis în Paris în 1937. Cu mult înainte de a-și începe fabrica Floare activitatea, în 1975. Cert e că și produsele noastre, și ale lor, au la bază comoditatea. Patriotic vorbind, noi am zice că le puteți alterna frumos – ziua Floare, noaptea Balenciaga”, spun cei de la Floare.

Floare se recomandă în descrierea publică ca un brand autohton de pantofi „casual”, devenit legendar pentru producția acestui tip de încălțăminte de peste 40 de ani și pentru faptul că a ajuns un element iconic în ținuta moldovenilor. Mai mult decât atât, brandul are în colecția sa numeroase premii oferite pentru calitatea asigurată de utilaje și tehnologii performante. Încălțămintea „Floare” este creată din stofe textile, piele naturală, fetru și materiale rezistente la apă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente