Dialog online cu scriitorul Dumitru Crudu, autorul romanului „Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici”

1 (1)

Vineri, 29 mai, ora 14.00, cititorii Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” au fost invitați la un dialog online cu scriitorul Dumitru Crudu, autorul romanului „Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici”, propus pentru programul de lectură „Chișinăul citește”.

Evenimentul a fost moderat de criticul și istoricul literar Vitalie Răileanu, care a reușit să-l ancoreze pe prozator într-o frumoasă și sinceră confesiune, antrenată pe destinul uman, psihologie umană, sufletul uman – trăsături specifice personajelor cuprinsului dat.

Dumitru Crudu a mărturisit participanților pe Zoom de unde vine această idee a unui dialog interior al personajului Mihai Mihailovici, concentrat în spațiul unei singure zile, deși evenimentele au avut loc din 28 iunie 1940 până în 28 iunie 2018.

Scriitorul recurge la o modalitate specifică doar lui, împrumutând personajelor sale vocea, privirea, sufletul din interior etc.

Aceasta a fost prima tentativa de a invita cititorii rețelei BM într-un astfel de dialog online (Zoom), de unde s-au iscat mai multe întrebări adresate invitatului, referitoare la: scrierea romanului, conceptul, procesul de creație, structura narativă etc.

O carte nouă este, mai întâi de toate, un dialog continuu cu autorul acesteia, fapt confirmat de acest eveniment cultural deosebit, care a avut loc în spațiul virtual al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Pentru vizualizare, accesați AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente