Cum să îți amenajezi interiorul în stil minimalist, redând căldură și personalitate spațiului? În discuție cu Daniel Trifan (fondator Polyart Design)

amenajare-living-stil-minimalist

Se spune că interiorul unei case sau al unui birou povestește multe despre proprietar, despre caracterul și personalitatea acestuia. În prezent, când ritmul de viață este din ce în ce mai alert, tot mai multe persoane apelează la specialiștii în design interior din Chișinău în căutarea unor soluții estetice inovative, dar și confortabile, care ar scoate în evidență avantajele funcționale ale spațiului. Printre cele mai cotate stiluri în design interior în prezent, se numără cel minimalist, care se ghidează de principiul „mai puțin înseamnă mai bun”. De ce moldovenii apelează tot mai frecvent la acest tip de design interior și cum să ne amenajăm interiorul corect, ținând cont de normele acestui stil ne divulgă Daniel Trifan, fondatorul companiei Polyart Design.

Pentru început, ca să eliminăm orice fel de dubii, ce semnifică stilul minimalist în designul interior?

– Stilul minimalist reprezintă, după cum se știe, un curent în designul interior, care presupune descărcarea spațiilor și utilizarea coerentă, ușoară a detaliilor, astfel încât să aerisim corect imaginea de ansamblu. Practic, minimalismul a anulat dorința locatarilor de a încărca locuința cu tot soiul de obiecte suplimentare. Unii specialiștii merg până la a afirma că minimalismul în design este definiția așa-zisei case sănătoase, în care există spațiu și calitate a traiului.

– Dar care sunt riscurile designului de interior minimalist față de amprenta personală a proprietarului? Nu poate transforma spațiul într-o zonă amorfă, rece?

– Nici pe departe. Acest tip de design, de facto, reflectă cel mai bine ordinea și starea lăuntrică a celor care locuiesc, deoarece redau un impact vizual creativ, lăsând spațiu de manevră și de creație. Texturile și accentele de culoare calme completează organic echilibrul locuinței, imprimându-i un accent de originalitate. Să nu uităm că în acest stil se regăsesc cele mai importante valori ale traiului: ordine, curățenie, structură.

– Care ar fi sfaturile pe care le oferi celor care doresc să adopte acest tip de interior în stil minimalist?

– Pentru început, să renunțe la tot felul de stereotipuri și să adopte acest stil nu doar la faza de design interior, ci și ulterior. Să înceapă prin a admite un altfel de stil locativ, eliberând suprafețele și sporind spațiile de depozitare, ordonând și aranjând zonele, astfel încât să persiste senzația de aerisire. Plus, să apeleze, evident, la servicii de design interior, pentru ca lucrările efectuate să corespundă normelor prestabilite de acest stil aparte.

– Care sunt etapele pe care un specialist în design interior le parcurge creând un interior în stil minimalist?

– Evident, un designer trebuie să realizeze o serie de procese, dar printre cele mai importante, după părerea mea, se numără crearea unei baze neutre de culori și texturi, alegerea accentelor de structură, precum și regândirea destinației fiecărei zone. Aș mai adăuga aici jocul de textură în alegerea mobilierului și a corpurilor de iluminat, dar și fixarea accentelor originale, conform necesităților enunțate de proprietar. Per ansamblu, acest proces este extrem de meticulos, deoarece tranziția dintre minimalism și alte stiluri este extrem de fină și trebuie să respectăm filosofia de ansamblu.

Câteodată, simplu înseamnă perfecțiune, cel puțin așa se pare în cazul designului minimalist. Dacă ți-au rămas întrebări sau ești în căutarea unor specialiști gata să-ți demonstreze avantajele evidente ale acestui stil, atunci compania Polyart Design este exact ceea ce ai nevoie. Apelează-i chiar acum la numărul de telefon (+373) 69-34-25-61 și ei îți vor transforma așteptările în realitate!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente