Ziua Internațională a Copiilor. Care este programul evenimentelor

ziuacopiilor

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, Sala cu Orgă, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Muzeul Național de Artă a Moldovei și Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”, organizează mai multe evenimente online dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Astfel, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO a creat anul acesta cel mai interactiv eveniment dedicat zilei de 1 Iunie. Ca în fiecare an, copiii vor avea parte de multă distracție, doar că aceasta va fi online în Orășelul virtual al copiilor. Evenimentul creat pe platforma www.1iunie.artico.md va permite copiilor alături de părinți să parcurgă opt stații în care vor descoperi informații noi, vor crea și vor experimenta, vor găti și vor face înconjurul lumii.

În fiecare dintre aceste stații – „Ne distrăm acasă”, „Gătim gustos”, „Lumea cărților”, „Atelierul creației”, „Trucuri și magie”, „Labirintul cunoașterii”, „Pădurea uimitoare”, „Soarele scânteietor” – sunt plasate master class-uri, videouri sau jocuri. Cele din urmă sunt create de copii în cadrul Scratch Hackathon-ului organizat de ARTICO. Vizita oricărei stații poate fi efectuată toată ziua cu acces nelimitat, astfel fiecare va reuși să încerce să meșterească și să creeze tot ce a fost propus.

Pentru adolescenți și tineri, vor fi create evenimente live pe profilul Facebook al Centrului ARTICO.

# Începând cu ora 14.00, Clubul Voluntarilor ARTICO organizează a treia ediție a evenimentului Play With Us. Toți copiii vor avea posibilitatea de a juca Monopoly, UNO, Skribbl și alte jocuri captivante.

# La ora 16.00, Movie’n ARTICO KIDS va rula două ediții ale filmului Pets, ce vor fi difuzate în limba română. Sunt așteptați cu toții, de la mic la mare, pentru a savura împreună din plin acest film și a se simți copii timp de câteva ore.

# La ora 18.00, World Wild Quest oferă copiilor un drum aventuros ce va fi parcurs individual. Va conține curiozități uimitoare, multă distracție și provocări pe cinste!

# De asemenea, începând cu ora 19.30, CRCT „ARTICO” în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale organizează Quiz for Kids. Copiii sunt îndemnați să formeze o echipă de minimum două și maximum șase persoane. Quiz-ul va conține trei runde, 24 de întrebări fascinante.

Este necesară înregistrarea prealabilă pentru toate evenimentele live. Linkul pentru formularul de înscriere îl găsiți în descrierea evenimentului, pe profilul de Facebook al Centrului ARTICO.

Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” invită toți copiii să urmărească pe pagina de Facebook a instituției începând cu ora 11.00 spectacolul „Făt-Frumos din lacrimă” în limba română, iar la ora 12.00 spectacolul „Papagalul Pai” în limba rusă.

Sala cu Orgă va transmite live pe pagina de Facebook a instituției începând cu ora 18.00 concertul „Copiii pentru copii”, în cadrul căruia vor evolua elevi de la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Școala de Arte „Alexei Stârcea” și Liceul Republican de Muzică „S. Rahmaninov”.

De asemenea, 70 de bibliotecari din România și Republica Moldova vor citi 70 dintre cele mai frumoase povești ale lumii într-un „Maraton de lectură” în direct, timp de opt ore, conform programului de mai jos. Evenimentul se va transmite LIVE pe Facebook în intervalul orar 10.00-18.00.

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” demarează începând de astăzi, 1 iunie, ora 11.00, un program cu povești în limba engleză în cadrul căruia copiii vor putea învăța cuvinte și expresii în limba engleză.

Muzeul Național de Artă a Moldovei invită publicul să vizioneze online un material video în care sunt prezentate opere de artă din colecțiile instituției, care redau copiii și copilăria.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente