Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat vineri încetarea relaţiei dintre ţara sa şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie reuters.

Trump a acuzat Organizația Mondială a Sănătății încă de la începutul pandemiei de coronavirus că este prea indulgentă cu Beijingul și a devenit marioneta Chinei.

Trump a spus că oficialii chinezi „au ignorat obligațiile de raportare” față de OMS despre virus, care a ucis sute de mii de oameni la nivel global, și au presat agenția pentru a „induce în eroare lumea”.

„China are control total asupra Organizației Mondiale a Sănătății, în ciuda faptului că a plătit doar 40 de milioane de dolari pe an, comparativ cu ceea ce au plătit Statele Unite, sumă care ajunge aproximativ la 450 de milioane de dolari pe an”, a spus el.

„Deoarece nu au reuşit să facă reformele necesare şi cerute, vom pune capăt astăzi relaţiei noastre cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona aceste fonduri către alte nevoi de sănătate publică urgente şi mondiale care merită”, a declarat Donald Trump presei.