Procuratura Anticorupție a înaintat Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, șase demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunurile ale cărui beneficiar efectiv este Vladimir Plahotniuc.

Prin urmare, astăzi, magistrații au admis doar unul dintre cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane de lei.

Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și patru autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de euro, au fost respinse.

De notat că lista de proprietăți a fost identificată de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care a stabilit că, deși toate sunt înregistrate pe persoane terțe, beneficiar efectiv al acestora este cetățeanul Vladimir Plahotniuc.

Procuratura va contesta hotărârea instanței de judecată și va insista pe sechestrarea tuturor bunurilor mobile și imobile ale cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Plahotniuc.