Youth Klinic Neovita își sărbătorește majoratul. Voluntarii centrului: „Aici am învățat că toți suntem diferiți și unici”

iPiccy-collage

În data de 30 mai 2020, YK Neovita își sărbătorește majoratul. Centrul activează de 18 ani. Astfel, echipa de voluntari a centrului a inițiat campania #Neovitaprinochiivoluntarilor. Câțiva membri ai echipei și-au împărtășit cu drag câteva momente din întreaga lor experiență acumulată în cadrul centrului.

„Neovita, pentru mine, a devenit a doua casă în ultimii patru ani, anume aici mă simt liberă, înțeleasă şi informată, pentru că toți specialiştii şi angajații Neovita alături de alte centre din țară lucrează deja de 18 ani pentru ca mai mulți adolescenți din Republica Moldova să cunoască cât mai bine specificul vârstei adolescentine, fiind astfel ca o mână de ajutor pentru fiecare. Echipa de voluntari din cadrul centrului, din care fac parte şi eu, este la fel de implicată în acțiunile Neovitei, astfel ca toată informația să fie expusă mai uşor adolescenților, prin metoda de la egal la egal, pentru că nimeni nu cunoaşte mai bine problemele adolescenților decât ei înșişi”, spune Cătălina Fiodorov, de patru ani voluntară.

 

„Neovita nu este doar un simplu centru, un loc cald și confortabil, sigur și confidențial. Este o familie. Pentru mine, Neovita a devenit o parte a sufletului, este locul în care m-am dezvoltat și am creat noi prietenii. Împreună cu echipa de voluntari, am avut ocazia să particip în diferite acțiuni, proiecte, campanii și evenimente. Împreună, am încercat să creăm și să dezvoltăm lucruri frumoase. De când sunt voluntar aici, mi-am schimbat radical viziunea asupra unor lucruri, am învățat chestii noi și m-am redescoperit. În cei 18 ani de activitate a Neovitei, fiecare specialist și voluntar a depus un maxim de efort pentru a crea ceva frumos, ceea ce vom continua să facem și mai departe”, spune Carolina Dascal (un an și șapte luni de voluntariat).

 

„Cu ajutorul voluntariatului, am căpătat o experiență enormă pe care nu aș fi luat-o de nicăieri. Astfel, am avut ocazia să particip la diverse conferințe unde am făcut cunoștință cu oameni noi din diverse țări, am aflat despre cultura lor și despre cum gândesc, am avut oportunitatea să ajut oameni fără ca să cer ceva în schimb. Ceea ce face Neovita nu este în zadar, pentru că mulți tineri mi-au spus că cu ajutorul acestei rețele au găsit prieteni noi, au ieșit din depresie, au rezolvat unele probleme de sănătate, au scăpat de vicii, au devenit o familie cu voluntarii. Vreau ca rețeaua Youth Klinic, inclusiv Neovita, să se dezvolte mai departe ca fiecare adolescent să știe că noi existăm și că ajutăm confidențial”, spune Dinu Bursuc (trei ani de voluntariat).

 

„Centrul Neovita, pentru mine, înseamnă familie, e locul unde toți suntem deschişi, unde învățăm despre educația sexuală, despre cum să fii tu însăți cu tine, despre alimentația corectă, despre grija față de sine! Centrul ne oferă multe oportunități, organizarea conferințelor, școli de vară și multe altele! Am învățat că toți suntem diferiți și unici. Este o experiență unică și foarte frumoasă! Datorită centrului, am cunoscut oameni frumoși care nu te vor judeca, dar îți vor oferi ajutor și o stabilitatea emoțională!”, spune Ecaterina Pitula (doi ani de voluntariat).

 

„Sunt voluntară la CSPT Neovita de aproape doi ani și recunosc că acest centru m-a ajutat în descoperirea anumitor calități personale. Datorită activităților desfășurate de specialiști, am reușit să-mi expun propria opinie, fără frica de a fi judecată. Am întâlnit persoane cu diferite viziuni, datorită cărora, în comun cu ajutorul informațiilor primite, am devenit personalități în formare. Cu certitudine, pot spune că Neovita mi-a oferit oportunitatea de a mă descoperi la această vârstă complicată, adolescentină”, spune Maria Saulenco Maria (doi ani de voluntariat).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente