(video) Proteste împotriva guvernării lui Dodon la toate sediile PSRM, susținute de către Partidul „ȘOR”

farapsrm

Partidul „ȘOR”, alături de cetățenii Republicii Moldova, a cerut astăzi – în cadrul unor acțiuni de protest la toate sediile PSRM în toate raioanele țării, de la Briceni până la Cahul – demisia președintelui Igor Dodon pe care l-au numit „răul cel mare”, pentru că și-a subordonat instituțiile statului și a dus țara într-o criză economică iminentă. Cetățenii au cerut guvernării lui Dodon să demisioneze și să fie nominalizat urgent un nou executiv capabil să gestioneze situația din țară.

Amplele acțiuni de protest au avut loc în toate raioanele țării, la fiecare sediu PSRM din orașele țării, care se află la guvernare. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea și îngrijorarea în legătură cu prăbușirea economiei și a sferei sociale.

Protestatarii au scandat: „PSRM – krîșa bandiților și tâlharilor”, „Jos guvernarea socialistă”, „Guvernare mai periculoasă decât COVID-19”, „PSRM, virusul Moldovei”, „Jos guvernarea josnică”, „STOP genocidului social!”, „Jos Dodon!” și „Socialiștii – dușmanii poporului!”.

„Guvernul lui Dodon este cel mai antisocial guvern din câte a avut Moldova. Iată de ce trebuie să plece! Dodon mai vrea un mandat de președinte, dar ar trebui să se pregătească de primul mandat la pușcărie”, a declarat la Orhei unul dintre protestatari.

La finalul acțiunilor de protest, cetățenii au adoptat declarații pe care le-au transmis la oficiile PSRM din toată țara. În declarații, ei cer președintelui Igor Dodon să demisioneze, iar guvernării socialiste – să plece pentru că nu a reușit să facă față situației din țară și a dus țara la dezastru.

Potrivit declarației, în timp ce economia națională degradează de la o zi la alta, autoritățile nu au prezentat un plan de salvgardare, urmărindu-și doar interesele meschine. „Suntem îngrijorați de criza economică iminentă în care a intrat țara noastră”, au mai atras atenția cetățenii.

„Constatăm că puterea în Republica Moldova este capturată de Dodon. El este răul cel mai mare pentru că și-a subordonat instituțiile statului și a fost incapabil să gestioneze situația. El trebuie să plece cât mai repede”, au revendicat cetățenii care au participat la proteste.

https://www.youtube.com/watch?v=RZ9ygtW1ci4

Taguri: #promo
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente