Pentru un grup de agenți economici, e-Factura va deveni obligatorie începând cu 1 iulie

e factura

Serviciul Fiscal de Stat informează despre obligativitatea utilizării e-facturii începând cu data de 1 iulie. Această obligativitate se referă la agenții economici care participă la operațiunile de achiziții publice.

În acest context, SFS va lansa o versiune actualizată a sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice „e-Factura”, care include noi funcționalități, după cum urmează:
# simplificarea procesului de integrare a sistemelor de contabilitate ale agenților economici cu sistemul „e -Factura” prin intermediul aplicației API „e-Factura”;
# dezvoltarea funcționalității de modificare a datei de livrare/eliberare a unui set de facturi fiscale;
# stabilirea formulelor de calcul pentru toate celulele facturii fiscale, formule ce permit calcularea automatizată inversă;
# dezvoltarea funcționalității de selectare a numărului de semnături electronice ce necesită a fi aplicate pe factura fiscală și a celei de identificare automatizată de către sistem a numărului de semnături aplicate;
# dezvoltarea funcționalității de descărcare a listei de facturi fiscale emise de furnizor și a facturilor fiscale recepționate de către cumpărător.

Implementarea versiunii actualizate a sistemului „e-Factura” va eficientiza mecanismul existent de creare, expediere și recepționare a facturilor fiscale generate în acest sistem, prin simplificarea proceselor pentru utilizatorii serviciului e-Factura.

Adițional, în perioada 1-30 iunie 2020, SFS va lansa o platformă de testare a noii versiuni a sistemului „e- Factura”. Pentru a o accesa, agentul economic urmează să transmită în adresa CTIF o solicitare prin poșta clasică sau prin e-mail la adresa: [email protected]. Cererea trebuie să conțină: numărul utilizatorului, datele de contact și adresa IP al acestuia de pe care va accesa noua versiune a sistemului „e-Factura”.

Pentru mai multe informații despre funcționalitățile noii versiuni a sistemului „e-Factura”, puteți apela Centrul Unic de Apel al SFS 080001525.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente