#StayHomeCup a decernat premiile câștigătorilor

mef_1280x720

20 000 de spectatori din ţară şi din străinătate şi peste 1 600 de participanți s-au înrolat în cea mai tare echipă pasionată de jocurile electronice.

#StayHomeCup este un turneu organizat Federația de Sporturi Electronice din Moldova, în parteneriat cu Orange Moldova. Turneul a inclus opt competiţii online la FIFA20, Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends, care s-au desfăşurat timp de patru weekenduri.

Prin organizarea acestui turneu, participanții au fost motivaţi să stea acasă, să joace jocuri şi să câștige premii, astfel ușurând munca medicilor și a autorităților.

În rezultat, peste 600 000 de persoane au interacționat cu postările #StayHomeCup pe rețelele sociale. Acest turneu de e-sport a sensibilizat mai multe persoane, contribuind la un comportament responsabil în perioada de autoizolare.

Artiom Guşan, președinte al Federaţiei Naţionale de Sporturi Electronice din Moldova: „Campionatele din cadrul #StayHomeCup au avut un puternic mesaj social. MEF promovează mereu competiția bazată pe fairplay și pe respect reciproc. Pentru MEF, această experiență a fost o oportunitate în plus de a transmite comunității de gamer-i din Moldova anumite principii sociale sănătoase: respect reciproc, solidaritate, sprijin reciproc.

Rezultatele înregistrate au depășit așteptările noastre, atât prin prisma numărului de participanți (1 600), cât și prin prisma numărului de vizualizări ale difuzărilor de pe Facebook, YouTube și Twitch (20 000). Pe lângă impactul pozitiv menționat mai sus, campania #StayHomeCup ne-a oferit șansa să integrăm în campionate foarte mulți participanți noi, mulți din regiuni (Bălți, Florești, Rezina, Dubăsari, Tiraspol) și mulți moldoveni din afara țării (Paris, Milano, București, Moscova etc.).

Luând în considerare perioada scurtă avută la dispoziție până la lansare, numărul mare de campionate și diversitatea acestora (fiecare cu specificul său), putem zice că a fost foarte dificil din punct de vedere organizatoric. Cu toate acestea, am avut parte de o susținere extraordinară și de o colaborare fructuoasă cu compania Orange Moldova, iar asta a făcut ca efortul depus să nu mai fie atât de resimțit”.

Mihai Bulat, Florești, 14 ani, participant: „Salut! Sincer, chiar mi-a plăcut să particip la turneele date, am primit destule emoții pozitive. Aș mai participa la astfel de turnee!”.

Victor Cebanov, Chișinău, 17 ani, participant: „Mi-au plăcut turneele StayHomeCup – au fost destul de bine organizate. Eu cred că putem să trecem la alt nivel și să jucăm și în regimul Ultimate Team. Regimul UT are game play mai rapid, fiecare joacă cu echipa lui și pentru spectatori o să fie mai interesant să privească”.

Ernest Gulceac, Chișinău, 30 de ani, participant: „Turneele StayHomeCup au fost foarte binevenite acum – în contextul pandemiei. Totuși, sunt de părere că regimul Ultimate Team e cel care într-adevăr poate descrie la ce nivel este comunitatea noastră. Ar fi poate o soluție să creștem întreg nivelul în țară sau cel puțin să creăm două tabere – Pro și Amatori. Colaborarea cu alte comunități ar fi binevenită, mai multe competiții internaționale, la fel, ar fi benefice pentru dezvoltare”.

Alexandru Ianciu, Chișinău, 32 de ani, participant: „Mereu mi-a plăcut să particip la astfel de competiții, deoarece îmi place fenomenul în sine. Cu mare plăcere aș participa și în viitor la asemenea turnee și aș îndemna întreaga comunitate de FIFA s-o facă, deoarece numai prin participare și implicare vom putea contribui la dezvoltarea acestei ramuri de sport – eSports”.

Cei mai norocoși au primit premii de la compania Orange Moldova. În total, 84 de premii au fost distribuite la cei mai buni e-sportivi și echipe de e-sportivi din Republica Moldova: brățări fitness Huawei Band 4, brățări fitness Samsung Galaxy Fit e, boxe bluetooth, powerbank-uri rucsacuri pentru laptop.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente