Participă la donarea voluntară de sânge, cu genericul „Donează sânge pentru o lume sănătoasă”

donare-sange

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile publice locale, organizează, în perioada 25 mai-26 iunie curent, un lunar de informare și promovare a donării voluntare de sânge, cu genericul „Donează sânge pentru o lume sănătoasă!”, dedicat populației țării, reprezentanților forțelor de apărare și angajaților Poliției de Frontieră.

Lunarul de informare va promova acțiunile de donare benevolă a sângelui. Donarea voluntară de sânge este gest frumos de sprijin al sistemului medical și de solidaritate față de pacienții a căror viață poate avea continuitate datorită sângelui donat.

În cadrul campaniei, vor fi organizate Zile de donare voluntară a sângelui în mai multe localități din țară.

Pentru siguranța populației și prevenirea răspândirii infecției COVID-19, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și secțiile de transfuzie a sângelui din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, în comun cu partenerii, vor aplica normele de organizare a donatorilor de sânge/componente sanguine pentru perioada stării de urgență în sănătate publică, aprobate în acest scop de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Organizarea lunarului „Donează sânge pentru o lume sănătoasă” este o măsură a Planului de acțiuni în cadrul „Programului național de securitate transfuzională, autoasigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021” și are drept scop încurajarea întregii societăți să doneze benevol sânge, în schimbul unei satisfacţii morale şi conştientizare a faptului că au contribuit la salvarea unor vieţi umane.

Programul zilelor de donare poate fi accesat aici. Pentru informații suplimentare, apelați 022-109055 sau 022-109065.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente