Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că procedura de repatriere a cetățenilor moldoveni în baza listelor întocmite de Misiunile Diplomatice și Oficiile Consulare ale Republicii Moldova peste hotare și coordonată de MAEIE nu mai este valabilă.

Astfel, MAEIE amintește că suspendarea curselor aeriene regulate de pasageri se menține până pe 30 iunie, potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În această perioadă, la solicitarea operatorilor aerieni și în conformitate cu prevederile Reglementărilor Aeronautice Civile (RAC-AZ), autorizarea zborurilor neregulate și a curselor charter ocazionale sunt emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.

În scopul prevenirii răspândirii informațiilor eronate și a escrocheriilor din mediul online, recomandăm cetățenilor să verifice pe site-ul www.caa.md dacă cursa respectivă a fost autorizată.

Pentru mai multe detalii privind cursele charter aprobate pentru perioada 29 mai-16 iunie, recomandăm solicitarea informației de la companiile aeriene care vor opera zborurile: „Air Moldova” S.R.L și „Fly One” S.R.L.