Pe 28 mai, toți tinerii pasionați de domeniul antreprenorial sunt așteptați la Startup Campus/Youth & Startup Department. Artcor și Yep!Moldova te invită la cea de-a treia ediție a acestei conferințe internaționale, unde experți și oratori din Moldova, România, Ucraina, Estonia, Slovenia își dau întâlnire pentru a vorbi despre antreprenoriat și startup.

În cadrul Conferinței vei afla răspunsul la următoarele întrebări:

# Ce e un startup și cum să îl lansezi?

# Ce abilități cere de la noi 2020 și minunata lume post-COVID-19?

# Ce este Design Thinking și cum te ajută la conceperea ideii de startup?

# Cum să ajungi de la idee la MVP și care business model e potrivit pentru startup-ul tău?

# Cum să atragi oamenii și să construiești comunități în jurul ideii tale?

# Cum să-ți prezinți ideea în funcție de publicul pe care îl ai în față?

# Unde se ascund banii startup-urilor și cum finanțezi ideea?

Startup Campus/Youth & Startup Department este dedicată:

# tinerilor interesați de startup-uri;

# antreprenorilor;

# managerilor;

# experților în antreprenoriat;

# activiștilor civici;

# tuturor oamenilor care au o pasiune și vor să o transforme într-o afacere.

Conferința va cuprinde câteva blocuri:

# How to startupse va face o incursiune în lumea startup-urilor, se va aborda fenomenul startup-urilor la nivel internațional și se va vorbi despre produsul de care are nevoie secolul XXI – ce abilități sunt necesare, ce creăm și cum vindem.

# Building an ideacare e punctul de pornire a unui startup? Cum să validezi problema și ideea? Cum să ajungi de la idee la MVP? Un startup de succes este o poveste populară moldovenească sau totuși – realitate?

# Building communities around your ideaCum să îi faci pe alții să se îndrăgostească de ideea ta? Personal branding – moft sau necesitate? Cum se construiește o comunitate? Cum să menții interesul și implicarea membrilor – long term? Povestea din spatele celei mai mari comunități de specialiști în social media și marketing digital din Republica Moldova, de după culise.

# Building pitches for different communitiescum transformăm ideea într-o prezentare de impact și cum îi facem pe cei care ascultă investitori, colegi de echipă, potențiali clienți să acționeze.

# Financing the idea – unde-s banii startup-urilor și cum să atragi investiții? Cine sunt investitorii și ce așteptări au? Ce platforme de finanțare există? Ce este crowdfunding-ul?

# Finding customers and online sales – cum vinzi și te promovezi cu ajutorul Facebook și Google Ads? Ce este și cum lucrează un chatbot? Cum utilizăm eficient Google Ads pentru a atrage clienți calitativi?

# Student startup battleechipele care au lucrat cot la cot cu mentori locali și internaționali și au absolvit cea de-a patra ediție a programului de preaccelerare Yep!Starter vor lupta pentru a reprezenta Republica Moldova la Kiev, la finala internațională Yep!DemoDay.

Startup Campus/Youth Department se va desfășura pe 28 mai, cu începere la ora 12.00. Conferința va avea loc online, iar linkul de acces va fi expediat participanților în ziua evenimentului. Participarea este gratuită cu înregistrarea în prealabil.

YEP!Moldova este susținut de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, un proiect comun al NIKA Generation și Garage48.