(doc) Încă o plângere pe numele lui Chicu. Platforma unionistă „Acțiunea 2012” cere retragerea cetățeniei române prim-ministrului

ollagere chucu

Platforma unionistă „Acțiunea 2012” a depus astăzi, 26 mai, o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), Comisia pentru Cetăţenie, privind retragerea cetățeniei române a premierului Republicii Moldova, Ion Chicu. Plângerea vine după ce prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a avut un schimb de replici cu europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, premierul Chicu a atacat europarlamentarul Siegfried Mureșan și România printr-o postare pe Facebook: „Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu «patronajul» peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de «adus mingi» buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Și medici, cam tot atâția. Județele moldovenești au 40 % din decedați din total pe România. Și de două ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”.

Declarațiile lui Chicu au pornit de la o postare a europarlamentarului Siegfried Mureșan care a scris pe pagina sa de Facebook că guvernul de la Chișinău eșuează în gestionarea crizei generate de COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor.

Vezi mai jos declarația depusă.

Ieri, 25 mai, deputatul român Constantin Codreanu a anunțat că și el a depus o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie prin care cere retragerea cetățeniei lui Ion Chicu. Tot ieri, Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Chicu a spus că își exprimă regretul față de modul în care mesajul său din zilele trecute a fost interpretat, într-un mod eronat, din punctul său de vedere.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, premierul Ion Chicu a adresat un mesaj pe Facebook europarlamentarului român Siegfried Mureșan, care a stârnit numeroase critici după ce cel din urmă a lansat mai multe critici la adresa guvernului din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente