Urmărește online spectacolele îndrăgite de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Vezi programul pieselor

eminescu

Chiar dacă încă nu își poate deschide ușile, Teatrul Național „Mihai Eminescu” te invită la spectacole. Acum poți să stai alături de persoana dragă, cu care ai vrut să mergi împreună la o piesă, și să urmărești jocul actorilor din orice colț al orașului/țării/lumii unde găsești conexiune la internet. Vezi mai jos repertoriul spectacolelor pentru această săptămână.

# „Cine l-a trezit pe Yorick?” după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi

Spectacolul va avea loc marți, 26 mai, ora 18.00.

Marele maestru în montări Shakespeare, regizorul Alexandru Vasilachi („Hamlet”, „Visul unei nopți de vară”, „Amorul dănțuie și feste joacă”, „Bocitoarele vesele”) continuă să surprindă, ieșind la rampă cu „Cine l-a trezit pe Yorick?”, spectacol-cupeu inspirat din cele mai gustate istorii izvodite de geniul divinului brit. Mai multe detalii vedeți aici.

# „Douăsprezece Scaune” de Ilf și Petrov, după scenariul și în regia lui Petru Hadârcă

Spectacolul va avea loc miercuri, 27 mai, ora 18.00.

„Douăsprezece scaune” de Ilf şi Petrov – comedie muzicală despre corupţie şi birocraţie, după piesa cu acelaşi nume, o nouă adaptare, toată trupa în scenă. Subiectul, acelaşi: goana după bogăţii, corupţie, temă actuală şi în Moldova. Eroii – puţin modificaţi (caractere naţionale). Ostap Bender, „maestru al combinaţiilor”, cu cei doi amici ai săi – Ippolit Matveevici şi părintele Fiodor – sunt meru în căutarea comorii ascunse. Mai multe detalii vedeți aici.

# „Krum” de Hanoch Levin, în regia Luminiței Țâcu

Spectacolul va avea loc joi, 28 mai, ora 18.00.

Avionul. Au anunțat deja aterizarea. Într-un oraș… Un oraș care și-a păstrat tot ce și-a mai putut păstra: aeroportul, vreo două cimitire, un spital mai bun, altele la fel de bune, niște cafenele, un hotel – să-i zicem Hilton –, un cinematograf, un oraș… Un oraș care și-a păstrat tot ce și-a putut păstra – bineînțeles Nordul, Sudul, Vestul, Estul. Dar să ajungi de la Sud la Nord înseamnă un efort, o decizie, ceva… și noi suntem la Sud, într-un cartier situat la sudul unui oraș cu ieșire la mare… Un oraș și o mare… O mare de oameni – femei și bărbați care uneori își ridică privirea spre cer ca să caute… Să caute unde se întoarce Krum fără realizări pentru a trăi fără scop într-o lume plină de aparențe deșarte, idealuri false și burți pline, univers al zilei de azi, lipsit cu desăvârșire de sens, dragoste, valori sau gimnastică fie ea și matinală, în care doar Mama îl iubește de moare pe Krum… Mai multe detalii vedeți aici.

# „Carnavalul” după I.L. Caragiale, în regia lui Alexa Visarion

Spectacolul va avea loc vineri, 29 mai, ora 18.00.

Caragiale propune oglinda deformatoare a lumii oamenilor drept partener al lumii ființei ca dimensiune a abisalului. Cu o pasiune statornică și pătimașă, el mânuiește aparențe scandaloase sau hilare, voci ale esenței ce permit dezvăluiri la care accesul este de multe ori dificil: „sunt o ființă foarte complexă! Caprițioasă și statornică; impresionabilă ca un copil incult, blazată ca un filosof istovit, mahalagioaică și aristocrată; aci primitivă, aci ultrarafinată, iau în glumă împrejurările cele mai grave și sunt grav față de cine știe ce nimicuri”. Mai multe detalii urmăriți aici.

# „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Cozub

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 30 mai, ora 18.00.

Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe. Mai multe detalii urmăriți aici.

# „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, în regia lui Vitalie Drucec

Spectacolul va avea loc duminică, 31 mai, ora 18.00.

În varianta inițială, Bulgakov vedea piesa ca pe „o bufonadă tragică prezentând, pe sub măști, câteva personaje create de NEP”. O comedie virtuoasă și mistică; personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realități crude. Deși piesa are aproape un secol (scrisă fiind în anii ’20), montarea vizionarului Vitalie Drucec ne arată că e actuală și astăzi, când corupția, protecționismul și crima ne stăpânesc viețile, împingându-ne spre exod. Mai multe detalii vedeți aici.

Linkurile la spectacole vor fi disponibile pe pagina de Facebook a teatrului la data și ora indicate mai sus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente